ÖZEL İNSANLAR EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER; “ENGELLİLERİMİZE HEM EĞİTİM,HEM DE YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRDIK”

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir tüm engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla oluşturulan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete kazandırıldı. Eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra  engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığı merkezde halen 24 engelli ile onların aileleri yararlanıyor.

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin hizmete açılış törenine  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, daire müdürleri,bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile  ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan veya hiç eğitim almamış eğitilebilir tüm engellilerin eğitiminin sağlanmasının yanı sıra, engelliler ve aileleri için de bir yaşam merkezi olarak dizayn edildiğini belirtti.  

Törende daha   sonra  Belediye Başkanı Hasan Ünver, törene katılan davetlilere merkezi gezdirdi ve merkezde eğitim gören engellilerle sohbet etti.

Törende engelliler adına Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, yaptığı hizmetlerden dolayı  çiçek takdim edildi .

Nevşehir  Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi’nin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen tören ,davetliler için engelli ailelerinin hazırladığı çeşitli ikramların sunulması ve yapılan dua ile sona erdi.

ENGELLİLER İÇİN FARKLI BİR EĞİTİM MERKEZİ

Engellilerin haftanın beş günü eğitim almalarının da sağlanmasının amaçlandığı merkezde engelliler, günlük aktivitelerini bağımsız olarak gerçekleştirebilecekler. Merkezden yararlanan özel insanlara yönelik olarak kendi alanında uzman eğitmenler tarafından, ilk olarak Halı Dokuma, Step-Aerobik  ve Hentbol gibi konularda eğitim verilecek. Kurslar  önümüzdeki süreçte farklı pek çok branşta ve dörder aylık periyotlarla düzenlenecek.

Merkez kanalıyla öğrencilere ve ailelerine de  danışmanlık vermek üzere Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden  (RAM) bir uzman ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir sağlık personeli de yer alacak.

ENGELLİLER SPORDA YAPABİLECEKLER

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde ayrıca engellilerin aileleri için ayrıca el sanatları kursları düzenlenecek ve bu sayede öğrencilerin aileleriyle bir arada vakit geçirme imkanına sahip olacaklar. Engelliler için uygun kondisyon aletlerinin yer alacağı parkta, hem öğrenciler ve hem de velileri spor yapabilme imkanına da sahip olabilecekler.


ENGELLİLER İÇİN ÖZEL SERA OLUŞTURULDU

Önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılacak Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezinde,  öğrencilerin organik ürünler yetiştirebilecekleri için de  bir de sera kuruldu.

Merkezden yararlanan öğrencilerin yemek yapmayı öğrenecekleri ve uygulayabilecekleri mutfağın da bulunacağı merkezde ayrıca engellilere günlük faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir dizi imkanlar sunulacak.

Merkezde 1 derslik, 3 atölye, 1 dinlenme salonu, 1 yönetici odası ve mutfak bulunuyor.