Nevşehir kent merkezinde tır ve kamyonların başta mahalle ve sokak araları ile caddelerde park etmesi kazalara davetiye çıkartıyor. 

Nevşehir'de son zamanlarda iyiden iyiye hissedilen otopark sıkıntısına bir de özellikle şehir merkezine yakın sokaklar ve ana arterler üzerine park etmiş ağır vasıta araçlar eklendi.

Nevşehir'de, yol üzerinde park halindeki tıra çarpan otomobil sebebiyle en son bir hafta içinde ikinci kaza meydana geldi.

Nevşehir şehir içerisinde yol kenarlarına park eden TIR’lar trafikte sorun yaşanmasına neden olurken, şehir içinde ki yollara park eden TIR’lar ise özelikle sürücüler için tehlike oluşturuyor. Bizde yetkilileri uyarıyoruz : Nevşehir'de Bu Yollarda Her An Kaza Olabilir! 


Vatandaşlar “Kamyon ve Tırlar Şehir Dışına”

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de günün 24 saati kamyon ve TIR’ların yol üzerlerinde ve mahalle aralarında gelişigüzel park etmesi nedeni ile kavşaklardaki trafik ışıkları görünmez hale geliyor. Ve sonrasında Bu görüntüler de kazaya davetiye çıkarıyor. Daha önce de gündeme getirdiğimiz konu ile ilgili ise maalesef kimse harekete geçmiyor.

Nevşehir merkez Nevkur Şelale yolu üzerinde , 2000 Evler mahallesi , Güzelyurt, Ragıp Üner , Afat Evler başta olmak üzere bir çok mahallelerimizde yol kenarında bırakılarak park edilen Tır'lar tehlike saçmaya devam ediyor ve kazalara sebebiyet veriyor. Böyle bir duruma Türkiye'nin hiçbir tarafında rastlamanız mümkün değil.Çünkü buna dünyanın hiçbir yerinde izin verilmez. Şuana kadar il merkezinde yol kenarında park edilen Tır'lar sebebiyle bir çok ölümlü yaralamalı kazalar yaşandı. Anlaşılan Hala akıllanmadık. 

İşte Nevşehir'de, aynı sebeple son bir hafta içerisinde aynı noktada ikinci kez kaza meydana geldi. 

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesi Kocaçay mevkiisi, yol üzerinde park halindeki tıra çarpan otomobil sebebiyle son bir hafta içinde ikinci kez kaza meydana geldi.

En son bugün yaşanılan kazada, Karşıdan gelen sürücünün gözünü güneş alması sebebiyle görüş alanı düşük olduğundan ,Güzelyurt mahallesinde yol üzerinde park eden tırın arkasından girerek kazaya sebebiyet veriyor.

Özellikle şehir merkezinde yol üzerine park edilen Tır ve Kamyonlar nedeniyle yollarda önemli ölçüde daralma meydana geliyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlarımız;“ Yasak olmasına rağmen hemen her gün Şehir merkezinde Tır'ları görüyoruz. Nevşehir'in şehir yapısına yakışmayacak bir görüntü ile karşı karşıyayız.40 metrelik yol ve 30 metrelik yol diye bildiğimiz güzergahlar adeta kamyon ,tır gibi firmalarına otopark olarak verilmiş durumda bu parkeden araçlar şehir merkezlerine kadar nasıl girebiliyor bu yolların durumu bu araçları nasıl taşıyor veya bu yollar bozulduğu zaman asfalt paraları belediyeden değil de bu araç sahiplerinden mi toplanıyor. Bu araçlar nedeniyle geçmiş zamanlarda bazı ölümlü kazalar oldu. Hatırladığımız en son olayda Nevkur şelaleyolu köprü üzerinde Dilaver Çiftçibaşı isimli bir genç park edilen tırın daralttığı yolda, yürürken başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.Yalnızca bu yollar değil şehir merkezindeki mahalle aralarındaki yollarda tır,kamyon ve servis araçları tarafından kapatılmış durumda.Yeniden bu araçların şehir merkezlerine yakın noktalara yada ana yol üzerlerine park etmemeleri için ölümlü bir trafik kazası mı meydana gelmesi gerekiyor.” Diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com da defalarca vatandaşların tepkilerinin yer almasına rağmen yetkililerin duruma ilgisiz kalması ise endişenin boyutunu daha da artırdı..

Şehir merkezi içinde park düzenlemesine ilişkin kararlar kapsamında ağır vasıta araçlarının şehir içerisine dahi girmemesi gerekirken, kent merkezinde mahalle üzerindeki yollar ve boş arsaların garaj gibi kullanılması yetkiyi ve ilgisizliği gözler önüne serdi.

Özellikle sürücüler kadar çocuklarımız içinde büyük tehlike arz eden bu tür araçların titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan veliler, ‘Yetki kimdeyse görevini yapmalı’ diyerek çağrıda bulundu.

ÖNLEM ALINMALI...

TIR parklarının yetersiz kaldığı Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını istiyor. Nevşehir kent merkezi içerisinde sorun oluşturan TIR’lar için TIR Parkı yapılması gündeme gelmişti. TIR Parkı projesinin hayata geçirilmesi ilimiz için büyük önem taşırken, Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar proje hayata geçirilene kadar önlem alınması gerektiğini dile getiriyor.

Yol güzergahları belirlenmeli... Altarnatif yol mutlaka oluşturulmalı ve bu tür ağır vasıtalar için park yerleri yapılmalı..

Nevşehir'de tır ve kamyonların başta mahalle ve sokak araları ile caddelerde park etmesinin önüne geçebilmek amacıyla kamyon ve tır parkının acilen yapılması gerekiyor...