Trafik kurallarını ihlalin nelere maolduğunu Nevşehir dün bir kez daha gördü. Karayolu'nda bir anlık hata veya dikkatsizliğin dönüşü olmayan sorunlara yol açtığı bir kez daha ortaya çıktı.

Nevşehir'de ilk kaza sabah saatlerinde Çat Beldesi'nde meydana geldi. Çat Kasabası Özsa Fabrikası önünde bir kamyon aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak devrildi. Olay yerine ambulans sevk edilirken sürücü hafif yaralandı.

Nevşehir-Gülşehir yolu Sulusaray Kavşağında meydana gelen trafik kazasında 50 NK 511 plakalı aracın 24 yaşındaki sürücüsü F.G isimli bayan da dikkatsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı.  Acil servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından F.G. Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Ürgüp Çevre Yolu'nda meydana gelen  kazada; Ürgüp istikametinden gelen Ali Demiray (32) kullandığı 50 EE 589 otomobil karşı yönden gelen Ahmet Gider (65)'in kullandığı 38 D 3752 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada kamyon ile çarpışan otomobil hurdaya dönerken araç içerisinde sıkışan sürücü Ali Demiray feci şekilde can verdi. Demiray'ın cansız bedeni sıkıştığı araç içerisinden olay yerine gelen Nevşehir ve Ürgüp Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucunda çıkartılabildi.

Kozaklı-Topaklı Yolu'nda meydana gelen kaza da yine hız ve dikkatsizlik nedeniyle meydana geldi. Renault marka araç yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Araç sürücüsü 52 yaşındaki Alaaddin Çalışkan ve beraberindeki 2 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. 

Ürgüp Evka Mahallesi'nde 50 FE 583 plakalı motosiklet sürücüsü Mehmet Dinler İlkokulu önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen 8 yaşındaki Yaren Durmuş isimli küçük çocuğa çarptı. 50 FE 583 plakalı motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçtı. Yaralı çocuk olay yerine gelen ambulansla önce Ürgüp Devlet Hastanesi'ne daha sonrada Nevşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Polis, çocuğa çarpıp kaçan 50 FE 583 plakalı motosiklet sürücüsünü olaydan kısa süre sonra yakalandı. 

Bir başka motosiklet kazası da Nevşehir'de yaşandı. Cevher Dudayev Mahallesi'nde dengesini kaybeden sürücü 19 yaşında ki H.K yaralandı. Motosiklet sürücüsü H.K Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.