Nevşehir'de, polis ekipleri yapmış olduğu denetimlerde kumandalı ek egzoz sistemi bulunan bir otomobili trafikten men etti.

Nevşehir'de, polis ekipleri yapmış olduğu denetimlerde ek egzoz sistemi bulunan bir otomobili trafikten men etti

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince çıkardıkları gürültüyle herkesi rahatsız eden abart egzozlu araçlar üzerinde yapılan denetimlerde, ek egzoz taktırdığından şüphelenilen 50 BA 513 plakalı Opel marka araç sanayide detaylı incelemeye alındı. Burada yapılan incelemede, otomobile ilave egzoz takıldığı bunu gizlemek içinde kumanda sistemi yaptırıldığı tespit edildi.


Söz konusu otomobilin 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesine göre trafikten men edildiği, sürücüsüne de cezai işlem uygulandığı öğrenildi.


Kumandalı Egzoz Sistemi Nedir? 

Kumanda vasıtasıyla aracın altında bulunan ve vana şeklinde tabir edilen aparatla egzozların sesi kapatıp açılabiliyor. Egzoz, polis denetim noktasına gelindiği zaman kapatıp normal ses çıkaracak şekilde ayarlıyor. Uygulama noktası geçildiğinde ve uygulama olmadığı zamanlarda da kumandadan kontrol ederek egzozlar açılıp daha çok gürültü çıkarması sağlanıyor.

Trafik Cezası Madde 30/1-b

Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

2016 Ceza Miktarı

-         199,00 TL ( Peşin 149,25 TL)

-         Ceza Puanı (Sürücüler için): 20 ceza puanı

-         Araç Trafikten Men