Nevşehir Belediyesi'nin Kent merkezinde görsel yönde zenginliğin artırılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında artık refüjlerde birbirinden güzel çiçeklere bezendi. Adeta bir çiçek bahçesini andıran görüntüler, şehrin ana arterlerindeki refüjlere farklı bir boyut kazandırdı.
Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da ekimi yapılan çiçekler Nevşehir'e farklı bir güzellik kazandırdı.

Gold Taflan, Meyland, Gül,Yediveren Gül,Yaylıcı Ardıç, İspirya, Abelya, Şimsir, Berberis. Mahonya, Bodur Ateş Dikeni, Leylak, Lavanta ve Biberya gibi değişik türdeki süs bitkileri Adnan Menderes Şehirlerarası Terminal girişinden başlayıp, Şehitler Köprülü Kavşağı, Aksaray Caddesi, Atatürk Bulvarı, Yeni Kayseri Caddesi, Ürgüp Caddesi, Gülşehir ve Avanos-Ürgüp ve Necip Fazıl Kısakürek Köprülü Kavşakları, Zübeyde Hanım Caddesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ne kadar uzanan alanlardaki refüjleri bir çiçek bahçesi görünümüne dönüştürdü.

Nevşehir şehir merkezinin görselliğini oldukça zenginleştire yöndeki zenginliğin çevre dengesi ele alınarak artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamındaki orta refüjlerdeki çiçekler vatandaşlarında büyük beğenisini topluyor.