Nevşehir'de Şehrin belirli noktalarında uygulama yapan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, standart dışı yazılan plakalı , kış lastiği takmayan , araçlarda film diye tabir edilen renkli cam bulunduranlar ile emniyet kemeri kullanmayan çok sayıda araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Bu sebeple çok sayıda araç sürücüsü ceza olarak 88 TL para ödemek zorunda kaldı.


Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri,araçlarda film diye tabir edilen renkli cam bulunduranlar ile standart dışı yazılan plakalı araç sürücülerine ceza yağdırdı.

Şehirlerarası trafik ağının belirli noktalarında uygulama yapan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından renkli cam ve standart dışı yazılan plakalı araçlar üzerinde uygulama yaptı. Yapılan kontrollerde renkli cam bulunduran ve standart dışı yazılan plakalı araç sürücülerine cezai işlem uygulandı.
Yetkililer, Karayolu Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesinde resmi olmayan araçlara takılacak plakalarda, zeminin beyaz, harf ve rakamların ise siyah şekilde belirtildiğini kaydettiler.
Aracında standart dışı plaka bulunanlar ile film cam kullanan araç sürücülerini uyaran trafik ekipleri, “Harf ve rakamları silinmiş veya tam olarak okunamaz halde olarak ve uygun olmayan tescil plaka ile araç kullanan sürücüler, Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesine göre 88 lira para cezası ile cezalandırılarak tescil plakaları uygun hale getirilene kadar araç trafikten men edilmektedir. TR rumuzu, mavi zemin üzerinde harfler beyazdır. Plaka mührü vardır. Plakalar üzerinde yapılacak bu tür değişikliklerin cezai işleme tabi olduğu bilinmelidir. İlimizde yapılan denetim ve kontrollerde standart dışı plaka kullandığı tespit edilen 15 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır”

RENKLİ CAM UYGULAMASI
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri araç ruhsatlarında kayıtlı olmayan karartma yapmak amacıyla sonradan film veya renkli cam taktıran sürücülere yönelik uygulama yaptı.
Araçlarında renkli cam bulunduran 20 sürücüye 154'er TL para ceza yazılırken, söz konusu renkli camları sökmesi istenildi.
Aynı aracın ikinci kez renkli camdan dolayı yakalanması halinde yine 154 TL para cezası uygulanıp bu kez aracın trafikten men edileceği öğrenildi.
Yetkililer, renkli cam ile standart dışı yazılan plakalı araçlar üzerindeki uygulamaları yoğun şekilde sürdüreceklerini kaydettiler.


Öte yandan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kış lastiği uygulamasında bin 734 araç kontrol edildi.

1 Aralık 2015 tarihinden itibaren başlayan kış lastiği uygulaması sonrasında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri il genelinde bin 734 araç kontrol edildi. Trafik ekipleri tarafından kontrol edilen bin 734 araçtan 11 araca kış lastiğine uygun olmadığı için toplam 6 Bin 479 TL ceza yazıldığı öğrenildi. 

www.fibhaber.com Haber merkezimizizn edindiği bilgilere göre , "Harf ve rakamları silinmiş veya tam olarak okunamaz halde olarak ve uygun olmayan tescil plaka ile araç kullanan sürücüler, Karayolları Trafik Kanununun 23'üncü maddesine göre 88 lira para cezası ile cezalandırılarak tescil plakaları uygun hale getirilene kadar araç trafikten men edilmektedir" denildi.

Sivil plakalarda zemin beyaz harf ve rakamlar siyah, plaka dış kenarları bir santim kalınlığında siyah renkli kabartma şeklinde olduğu ifade edilen açıklamada şu bilgiler verildi:

"TR rumuzu, mavi zemin üzerinde harfler beyazdır. Bedensel özürlülere ait araçlarda mavi zemin üzerine beyaz renkli tekerlekli sandalye şeklinde olduğu halde araç sahipleri, plaka dış kenarlarını düzeltip beyaza boyadıkları, özellikle TR rumuz kısmının, kırmızı zemin üzerinde beyaz harflerle yapıştırma yaptıkları, bedensel özürlüye ait araç olduğunu gösteren kısmının da zaman zaman beyaza boyadıkları tespit ediyoruz. Bu tür değişikliklerin cezai işleme tabi olduğu bilinmelidir."

Karayolu Trafik Yönetmeliğinin 56'ncı maddesinde resmi olmayan araçlara takılacak plakalarda, zeminin beyaz, harf ve rakamların ise siyah şekilde belirtildiği ifade ediliyor.