Nevşehir’de yaklaşık 5 yıldır devam eden ve geleneksel hale gelen sabah namazı buluşmalarının bu sabah ki adresi yine Merkez Kurşunlu Camii idi.
Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gençlerimize cami alışkanlığını kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşmaları” programı, Merkez Kurşunlu Camii’nde gerçekleşti.
Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, vatandaşlar ve gençler katılırken, Nevşehir KYK yurtlarında kalan Üniversite öğrencileri, STK Gençlik Kolları, Gençlik Merkezi Öğrencileri, Lise ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Sabah ezanından sonra başlayan programda Din görevlilerinin okuduğu kısa sureler ve Aşırlardan sonra dua öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Hz. Peygamber (S.A.V.) den bugüne devam edegelen Mukabele geleneğimiz vardır. Nevşehir’de her camide mukabeleler okunur. Ancak biz Nevşehir’deki bu uygulamayı Cami Buluşmaları şeklinde değerlendiriyoruz. Lale Camii’nde Perşembe, Ali Bey Camii’nde Cuma, Bekir Efendi Camii’nde Cumartesi günü yapılan hatim programlarının finali bugün Kurşunlu Camiin de uygulanıyor. Bu programı ‘Sabah Namazı Gençlik Buluşması’ olarak ilan ettik ve siz değerli gençler kız erkek ayrımı yapmadan bu seher vaktinde sıcak yatağınızı terk ederek, Allah’ın evi olan bu tarihi camiyi doldurdunuz. Allah’ın huzurunda namaz kılıp, el açıp dua edeceksiniz. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere rehberlik eden din görevlisi kardeşlerime, gençlik kollarına mesaj çekerek camiye davet eden STK temsilcilerine, daveti duyunca icabet eden tüm gençlere ve cemaatimize teşekkür ediyorum” dedi ve bunun her ay devam edeceğini söyledi. Akabinde de okunan hatimlerin duasını yaptı.
Sabah namazını ise Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat kıldırdı.
Sabah namazının kılınması ve duaların ardından cami çıkışında hayırseverler tarafından hazırlanan süt ve simit ikramı ile program son buldu.
Gençlerle buluşmaktan memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, sabah namazı buluşmalarının ilimizde büyük ilgi gördüğünü söylediler ve Müftülüğümüze, sebep olanlara ve ikramda bulunanlara Teşekkür ettiler.