Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanlığımız tarafından, Asker ve polislerimize yönelik yapılan hain saldırılar, Nevşehir Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde yapılan eylem ile kınandı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Şehitlerimize saygı programımıza katılanlara Şubemiz tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı.

 

Şube Başkanımız Turgay Çetin, yapmış olduğu konuşmada; “Bu vatanda yaşama hakkımızdan vazgeçeceğimizi, tehdide boyun eğeceğimizi kimse aklından bile geçirmemelidir.

 

Hakkari Dağlıca’da 14 Askerimiz şehit, Iğdır'da hain saldırıda 13 Polisimiz şehit, Tunceli’de kızının gözü önünde saldırıya uğrayan 1 Polisimiz şehit olmuştur. Bu acıların dinmesi için artık her türlü tedbir meşrudur. PKK Terör örgütünün varlığı, milletimizin varlığı için tehdittir.

 

Bu eli kanlı, insanlık dışı örgütü yok etmek farz olmuştur. Bu vatanda yaşama hakkımızdan vazgeçeceğimizi, tehdide boyun eğeceğimizi kimse aklından bile geçirmemelidir.

 

Polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun, inşallah.”dedi. Şube Başkanımız yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Cümlelerin boğazına düğümlendiği ve duygu yoğunluğu içinde konuşmasını tamamladığı görüldü.

 

Şube Başkanımız Turgay Çetin’in konuşmasından sonra Nevşehir Devlet Hastanesi İmamı İsmail Ersan, şehitlerimiz için dua etti. Vatanımız birliği ve beraberliği için temennilerde bulundu.

 

Şehitlere saygı programımıza destek veren üyelerimiz, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımıza Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak teşekkür ederiz.