Nevşehir'de telefonla aradığı 19 Yaşındaki A.S isimli genç kızı kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı verdiği hesap numarası ve cep telefonu numarasına 900 lira para yatırtarak dolandırıldı. 

Olay, bugün Nevşehir merkezinde meydana geldi. FİB Haber Merkezi olarak bu sabah Saat:11:00 sularında elinde bir kız çocuğu ile İş Bankası Nevşehir çarşı şubesi önünde gözü yaşlı ağlayarak şaşkınlık ve şok yaşadığı kaldırımda dolaşırken kendisiyle görüştüğümüz A.S isimli 18 yaşındaki genç kız şunları ifade etti; Bu sabah Saat:09:00 sularında A.S isimli genç kızı telefonla arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, kendini polis olarak tanıtarak verdiği hesap numarasına toplam 900 lira para yatırttı. Dolandırıldığını anlayan Aylin S. polise şikayette bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre yine sabah saatlerinde Dolandırılan Aylin S. isimli genç kızın annesininde arandığı belirtilirken dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişinin aradığı Telefon nosu:" 0 534 672 75 56 "

Dolandırılan genç kızın Annesi ,biz bu olayı yaşadık kimsenin canı yanmasın diyerek FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında ;- Sakın telefonda tanımadığınız kişilerden gelen telefonlarda söylemlere kimse inanmasın çok şükür ki kızımın sağlığı iyi olan paraya oldu.Sağlık olsun...dedi. Bizde FİB Haber Merkezi olarak Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Lütfen Telefonla sizi arayıp kendisini Savcı,Polis olarak tanıtıp hesabına para yatırmasını isteyenlere sakın inanamayın...Nevşehir Emniyet Müdürlüğü bu konuda defalarca kez vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılk olaylarına karşı uyarıyor...