Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Kasım seçimlerine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayımlandı.

Nevşehir’de de uygulanacak kararda "Seçim günü saat 18.00'ye kadar yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaktır. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ancak radyolarda YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilir" denildi.

Nevşehir Seçim Kurulu’ndan edinilen bilgiye göre, 1 Kasım günü Nevşehir’de alkollü içki satışı yapılamayacak, güvenlik güçleri dışında hiç kimse ateşli silah, kesici, delici alet taşıyamayacak, saat 18.00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin haber yapılamayacak.

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sırasında geçerli olacak içki, silah ve yayın yasağının uygulama usul ve esaslarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK Başkanlığı tarafında 9 Ekim'de oy birliğiyle kabul edilen karara göre, oy verme günü olan 1 Kasım'da saat 06.00'dan 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her türlü alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Ayrıca emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse ateşli silah, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik madde taşıyamayacak.
Oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

YSK kararına göre, seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organı tarafından seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, saat 18.00 ile 21.00 arasında da ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Yayınlar üzerindeki seçim yasakları saat 21.00'den sonra kalkacak. Ancak YSK'nın uygun görmesi halinde seçime ilişkin yayın yasağı 21.00'den önce de kaldırılabilecek.

Nevşehir’de yasakların uygulanması konusunda sorumlu güvenlik güçleri uyarılırken, Nevşehir’deki yerel basın kuruluşlarının da seçim yasaklarına uymaları hatırlatıldı.