Nevşehir Belediye Meclisi, 11 mahallede bulunan 20 parka , PKK terör örgütü ile girişilen silahlı çatışmada şehadet mertebesine ulaşan askerler ile 15 Temmuz 2016 tarihinde bir avuç hainin gerçekleştirdiği darbeye karşı direndiği sırada şehit olan vatandaşlarımızın isimlerini verdi. Belediye Meclisi ayrıca Ragıp Üner Mahallesi’nin ismi de 15 Temmuz Mahallesi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı PKK terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen mücadele sırasında, teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit olan ve aralarında Astsubay,Uzman Çavuş, Er ve polislerin yanı sıra 15 Temmuz 2016 günü bir grup vatan haininin gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında  şehit olan polis memuru Kemal Tosun ile reklamcı Erol Olçok’ un da aralarında bulunduğu 20 şehidin isimlerinin, Nevşehir’in 11 mahallesinde bulunan 20 parka verildiğini belirtti.

Ünver, Nevşehir’de darbe ve darbecileri çağrıştıran isimlerin tamamen silinmesi adına daha önceden Diriliş Meydanı’nda toplanan vatandaşların da onayı doğrultusunda, 27 Mayıs darbesi sonrasında toplanmış özel yasama meclisinde 6 Ocak 1961-25 Ekim 1961 tarihleri arasında Kurucu Meclis Bakanlar Kurulu Üyeliği ve sonrasında  ve 1960 Askeri  darbesinden sonra oluşturulan Milli Birlik Komitesi Başkanı Cemal Gürsel başkanlığındaki, Cumhuriyet Senatosu tarafından 20 Kasım 1961 – 15 Şubat 1966 arasında üye olarak görev yapan Ragıp Üner’ın anısını yaşatmak amacıyla verilen Ragıp Üner’in isminin de değiştirilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, halkın da genel istekleri doğrultusunda söz konusu mahallenin isminin 15 Temmuz Mahallesi değiştirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Ünver,Ragıp Üner Mahallesi’nin isminin 15 Temmuz olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin Nevşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayındaki toplantısında oy birliği ile kabul edildiğini ifade etti.
Ünver, şöyle konuştu:  “ Nevşehir Belediye Meclisi’mizin değerli üyelerinin oy birliği ile aldığı  karar ile  bu ülke, bu millet ve bu bayrak için hiç çekinmeden canını veren şehitlerimiz,   sadece bu milletin kalbinde değil, bundan sonra parklarda ve caddelerde de yaşayacaktır. Ayrıca darbe ve darbecilerin isimlerinin şehrimizin tamamında silinmesi adına kararlı bir tutum ortaya koyan tüm Belediye Meclisi arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Nevşehir Belediyesi Meclis kararı ile Borsa Kavşağı ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar olan Aksaray Caddesi’nin ismi Millet Caddesi,
 Ziraat Bankası’ndan Yavuz Sultan Selim Han Köprülü Kavşağı’na kadar olan Kayseri Caddesi’nin ismi Milli İrade Caddesi,
Yeni Mahalle’de bulunan Ragıp Üner Caddesi’nin ismi İstiklal Caddesi olarak değiştirilmesi de Nevşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında kararlaştırıldı.

Nevşehir Belediye Meclisi kararıyla, Nevşehir’in 11 mahallesindeki 20 parkın isimleri şu şehitlerimizden oluştu:
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 540. Sokak üzerindeki parkın adı, Demokrasi şehidi Polis Memuru Kemal Tosun Parkı,
Güzelyurt Mahallesi 218. Sokak üzerindeki parkın adı  Demokrasi şehidi Erol Olçok Parkı,
Güzelyurt Mahallesi 203. Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Polis memuru Ali Rıza Güneş.
Güzelyurt Mahallesi 220. Sokak üzerindeki parkın adı Şehir Er Hakan Azkın,
İbrahim Paşa Mahallesi Ofis Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Yunus Yılmaz,
Kıratlıoğlu Mahallesi Kılıç Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Mustafa Çoruk,
Sümer Mahallesi Nihat Arayan Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen,
Sümer Mahallesi Şehit Er Murat Ateş Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Hasan Basri Çevik,
Cevher Dudayev Mahallesi Yasemin Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Zeki Birkan,
Cevher Dudayev Mahallesi Vatan Caddesi üzerindeki parkın adı Şehit Onbaşı Metin Tümay,
350 Evler Mahallesi Esen sokak üzerindeki parkın adı Jandarma Astsubay Selçuk Karabakla,
350 Evler Mahallesi Kayseri Caddesi Hasan Emmi Türbesi yanındaki pakın adı Şehit Polis Memuru Emre Fıstıkeken,
20 Temmuz Mahallesi Andaç Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Mehmet Memiş,
20 Temmuz Mahallesi Zümrüt Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Turan Damgacı,
2000 Evler Mahallesi 41. Sokak üzerindeki parkın adı  Şehit Er Yaşar Karakaya,
2000 Evler Mahallesi 19. Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Er Mehmet Yüce,
2000 Evler Mahallesi 28. Sokak üzerindeki Şehit Er Kamil Değerlier,
2000 Evler Mahallesi 47. Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Polis memuru Murat Hamleci,
Ragıp Üner Mahallesi 126. Sokak üzerindeki parka Şehit Onbaşı Numan Tatlı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Hayat Sokak üzerindeki parkın adı Şehit Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel Parkı ismi verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.
Nevşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile,15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ/PDY’na bağlı hainlerin Ankara’daki ana hedeflerinden biri olan Ankara    Gölbaşı’ndaki,  Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ‘nı ele geçirmeye çalışan   darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak hainlerin çirkin darbe  planlarını yok eden  daha sonra da  hainlerin açtıkları ateş sonucunda şehit olan  Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’ in ismi, Nevşehir  İl Jandarma Komutanlığı’nın yan bölümünde Pelikan Caddesi’ne verilmişti.
Nevşehir Belediye Meclisitarafından , 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen  darbe girişimi sırasında  vatan hainlerinin  Ankara    Gölbaşı’ndaki,  Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)’na yaptığı saldırı sonrasında şehit olan  Avanoslu  Özel Harekat polisi Demet Sezen’in ismi , Avanos Yolu üzerindeki 228. Cadde’sine ve  hainlerin aynı komutanlığa yönelik giriştikleri  bombalı saldırısı sonrasında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede  şehit olan Ürgüplü Fevzi Başaran’ın ismi de,  Ürgüp  yolu üzerindeki Damla Caddesi’ne verilmesi kararlaştırılmıştı.