Yağışlı hava ilimiz Nevşehir de kazalara da davetiye çıkartıyor. Bu akşam üzeri Nevşehir de şiddetli yağışında etkisiyle meydana gelen kazada can kaybı olmazken 2 kişi yaralandı.

Nevşehir de Devam eden yağışlar sebebiyle kentin muhtelif yerlerinde meydana gelen farklı trafik kazalarında 2 kişi yaralandı araçlarda maddi hasarlar meydana geldi.


İlk kaza haberimiz ; Nevşehir Migros önünde de bir araç geri geri giderken bir bayana çarpması sonucu meydana gelen kazada çarpmanın etkisiyle yere düşerek hafif yaralanan R.E ( 46) isimli bir bayan vatandaşımız kontrol amacıyla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diğer bir kaza da Mehmet Akif ERsoy mahallesi Nevşehir İmam Hatip Lisesi karşısında meydana geldi. Kazada bir otomobil sürücüsü yolun karşıdan karşıya geçmeye çalışan 24 yaşlarındaki Halil Topdemir isimli bir şahsa çarptı. Kazada yaralanan Halil Topdemir olay yerine gelen 112 ekiplerince Nevşehir Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre Yaralının genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda sürücülerin daha dikkatli olmaları için uyarıyoruz...
Yağmur sonrası ıslanan yol zemini, dikkat edilmezse kazalara davetiye çıkarıyor.
“Islak zeminde güvenli bir sürüş için hızı düşürün” diyen uzmanlar, yağmurlu havalarda oluşabilecek risklere karşı sürücüleri uyardılar.
Araçlar arası takip mesafesinden fren ve gaz pedallarının kullanımına kadar bazı noktalara dikkat çeken uzmanlar, yağışlı havalarda ani manevralardan kaçınılması gerektiğini kaydettiler.
 
GÜVENLİ SÜRÜŞ ÖNERİLERİ
 
Yağışlı havalar ve ıslak zeminler yolları sürücüler için zorlu hale getiriyor. Zorlu yol koşullarında güvenli sürüşü için şunlara dikkat edin: 
- Islak zeminde daha güvenli bir sürüş için hızı düşürün. Yolda çıkabilecek tehlikelere karşı riski azaltın. 
- Öndeki araçla takip mesafesini artırın.
- Yağışlı havalarda fren ve gaz pedalına nazik davranın. Ani fren ve ani hızlanmadan kaçının. 
- Sisli havalarda öncelikle kısa farlarınızı, sis farlarınızı açın. Önünüzdeki araçlarla güvenli bir fren mesafesi bırakın. Sollama yapmaktan kaçının. 
-Yolun daha rahat görülebilmesi için sileceklerin, aydınlatma cihazları ve diğer temizleyici sistemlerini kontrol edin, gerekirse onarın. 
- Lastik hava basıncını kontrol edin. Yağışlı havalarda ıslanan zemin lastik hava basıncını çok daha önemli hale getiriyor. 
- Şiddetli yağmur, sileceklerin yeterince iş görememesine ve ön camda bir su tabakasının oluşmasını sağlayabilir. Bu yüzden görüş mesafesi, yolun kenarını ya da diğer araçları görmeyi engelleyecek kadar azaldığında araç kenara çekilip, yağmurun hafiflemesini bekleyin. 
-Fren balatalarını ıslatacak kadar derin su birikintisinden geçilirse, hafifçe frene basarak kurumasını sağlayın.