Şoförlere Sertifikasyon Programı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ve Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığınca ilimizdeki taksici, halk otobüsü ve servis şoförlerine yönelik sertifikasyon programı düzenlendi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığında düzenlenen ve Özel bir firmanın organizasyonunu üstlendiği program çerçevesinde ilimizdeki taksici, halk otobüsü ve servis şoförleri müşterileri ile ikili diyaloglarında uymaları gereken kurallar konularında bilgilendirildi.

Sertifikasyon Programına ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyolog Sayra Sayar, bu program sayesinde Nevşehir’de hizmet veren taksici, halk otobüsü ve servis şoförlerinin halk ile diyaloglarının daha üst seviyelere taşınmasının hedef alındığını dile getirdi.

4 gün süreyle gruplar halinde eğitime tabi tutulan Şoförlerin halkla ilişkilerinde daha etkin diyalog kurmalarının yöntemlerinin ele alındığı sertifikasyon programının sayesinde halkın taksici, halk otobüsü ve Servis şoförlerinden yana şikayetlerinin de belirli düzeyde azalacağına inandıklarını kaydeden Sosyolog Sayra Sayar, eğitime tabi tutulan şoförlere sertifika da verileceğini söyledi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü ise; “Bu programın ilimizdeki taksici, servis ve halk otobüsü şoförlerimizin halkımızla olan diyaloglarının daha olumlu hale getirilmesinde yararlı olacağına inanıyorum. Birlik Başkanlığımız, Şoförler odamız ve Nevşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu programın ardından ilimizdeki benzer esnaf odalarımızın da bu tür eğitimlere yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.