Nevşehir’in Uçhisar beldesi Haflı mevkii bahçesindeki su kuyusuna düşen şehrimizn tanınmış simalarından Ayakkabıcı Yaşar ( Mehmet ) Er hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi Maltepe mevkiindeki Haflı bahçesinde çalışan Nevşehir Eski Erler Kundura Sahibi Yaşar Mehmet Er (69), bahçesini sulamak için su kuyusunun motorunu çalıştırmak istedi.

Bu sırada dengesini kaybeden Yaşar Er, 10 metre derinliğindeki kuyuya düştü.

Kuyudan çıkamayan Yaşar Er boğularak hayatını kaybetti. Yaşar Er bahçe komşularının habervermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve AFAD ekipleri yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu Mehmet Yaşar Er’in cansız bedenini kuyudan çıkardı.

Er’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken jandarma tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nevşehir'in yakından tanıdığı saygın ve sevilen ismi Yaşar Mehmet Er'a Allahtan rahmet geride kalanlara Sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Cenazesi çarşamba günü öğlen Namazından sonra Kurşunlu Camiinden kaldırılacaktır. Taşlıbel Mezarlığına Defnedilecektir.


Yaşar Mehmet Er Kimdir ?

Uzun süre Mahmut Sami Ramazanoğlu (KS) Hz.nin hizmetinde ve Sami Efendiden sonra da Topbaş Ailesinin Değerli Saygın isimlerinden Nevşehir halkımızın çok yakından tanıdığı Hacı Musa Topbaş Hoca Efendinin uzun süre tedrisadından ve manevi eğitiminden geçen 69 yaşındaki Yaşar Er, gerek Mahmut Sami Ramazanoğlu Hz, gerekse Musa Topbaş efendi ile Medine'yi Münevverede ve Mekkei Mükerremede uzun süre hizmetlerinde bulunarak bu iki muhterem şahsiyetlerin maneviyatlarından da istifade etmiştir.

Osman Nuri Topbaş Hoca efendinin manevi derslerinede devam ederek, Gönlünü Allaha adamış tabiatı ve doğayı bir ayet okur gibi okuyarak ibret alan maneviyat erlerimizden biridir.

Yine uzun süre şehrimizin manevi büyüklerinden olan Hacı Hüseyin Yücebaş (KS) İrfan Demir (KS) ve Ayakkabıcı Fahrettin Gönenç ( KS)  Zeki Soyak hoca efendi gibi şehrimizin mumtaz şahsiyetleriyle gece gündüz demeden bir neslin kurtuluşu için kendilerini vakf eden değerlerimizle aynı hizmetlerde bulunmuşlardır.



Allah rahmet eylesin.