İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen "ümmet için iftihar vakti" adlı program düzenlendi.

Gülbahçe önünde oluşturulan alanda su,simit ve hurma ile iftar eden Nevşehirliler, mazlum halklar için dua etti.
 
Yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen program iftar saatinde başladı. Oruç ibadeti çerçevesinde yoksulluk içinde yaşayanların sorunlarının daha net anlaşılabilmesi için kısıtlı bir menü ile iftar edildi.  Sadece su,hurma ve bir adet simit ile iftar eden vatandaşlar mazlumlara daha çok yardım edilmesi çağrısında bulundular. 
İftar programına katılan Seyit Çiftçi adlı vatandaş; "bu akşam burada sahabenin yaptığı gibi sadece su ve hurma ile iftar ettik. Hem onları hem de günümüzde yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Müslümanların hislerine ortak olduk. Allah tüm ihtiyaç sahiplerine yardım kapıları açsın" dedi.
 
Hayrettin Koçak ise; "68 yaşındayım yıllardır İHH üzerinden zekatlarımı fakir ve garibanlara ulaştırıyorum. Burası gibi hayır kurumlarının öncülüğünde yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İnşallah bugünkü iftardan sonra ihtiyaç sahiplerinin ne zorluklarla ayakta durdukları daha iyi anlaşılmıştır" diye konuştu.
 
İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel'in yaptığı konuşmanın ardından yapılan dua ile program sona erdi.