Nevşehir 2000 Evler mahallesi başta olmak üzere kent merkezindeki bazı mahallelerde yaşanan ve son günlerde suları akmayan mahalle sakinleri, kesinti nedeniyle mağdur oldu.

Yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle FİB haber Merkezimizi telefon ve e-maillerle soru yağmuruna tutan Nevşehirli vatandaşlarımız yaşanan su kesintileri için mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerin sorunu bir an önce çözmesini talep ediyor.

Su hattındaki arızayı yetkililere bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ileri süren mahalle sakinleri, FİB Haber merkezine  yaptığı açıklamada, 2 günden bu yana musluklardan su akmadığını söyledi.

Mahalle sakinleri, iki gündür içme suyunun kesildiğini belirterek, sular akmadığı için temizliklerini yapamadıklarını, tuvalette dahi hazır su kullandıklarını kaydettiler.

Yaptığımız araştırmalar neticesinde yaşanan kesintilerin ilk nedeni ;


İlimizde devam eden elektrik kesintileri nedeniyle, güç kaynağı bulunmayan pompa istasyonları çalışamadığı için kimi bölgelerde sular da kesilebiliyor...

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmede ;

Arızanın Su şebekesinde meydana gelen arıza ve elektirk kesintisi nedeniyle yaşandığını belirterek, Belediyemiz Su İşleri Birimince sürekli olarak bu arızların giderilmesi için çalışma yürüttüklerini ve bu mahallelelerde sorunun giderilerek yavaş yavaş su verilmeye başlandığı ifade edildi.

Artık biran önce yenilenmeli !"


Nevşehir'de İçme suyu borularının yetersiz kaldığı, bu yüzden bazı bölgelerde arıza verdiği için aşama aşama hatların yenilenmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız  "Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan ilimiz Nevşehir'in altyapısını da zamana ve ihtiyaca göre yeniden yapılandırılması gerekiyor. Mevcut hatların bakımı onarılması yerine komple yenilenmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız yılların içme suyu borularının artık yenilenme zamanı geldi. Nevşehir Belediyemizi göreve davet ediyoruz dediler...


Nevşehir genelinde Belediye tarafından gerçekleştirilecek bu çalışmalar kapsamında alt yapının uzun yıllar sorunsuz hizmet verecek bir duruma getirilmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız, Nevşehir'i besleyen ana hatlarda yaşanabilecek boru patlaması veya diğer bir arıza dan kaynaklanan su kesintilerinin yaşanmaması adına içme suyu borularının biran önce yenilenmesi için gerekli çalışmalaların başlatılmasını bu konuda özellikle siyasilerimizin üzerine düşenleri yapması gerektiğini belirttiler.

Eminiz ki Nevşehir Belediyemiz bazı mahallelerde " Yaşanan Su Kesintisi " konusunda kesin çözüm üretecek çalışmaya imza atacaktır... Bu konuda Müjdeli bir haber bekliyoruz.