Kapadokya Hastanesi Başhekemi Op.Dr.Fatih Yakut ve İHH Nevşehir Genel Koordünatörü Baki Öncel Ramazan bayramında  Eset zulmünden kaçarak ülkemize sığınan mağdur Suriyelilere yardım elini uzattı.

Nevşehir'de Suriyeli Çocuklara Bayram Hediyesi 

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan çadırlarda kalan Suriyelilerle bayramlaşırken oyuncak dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Kapadokya Hastanesi Başhekemi Op.Dr.Fatih Yakut ve İHH Nevşehir Genel Koordünatörü Baki Öncel 
Suriyelilerle bayramlaştı, misafirlere şeker ve lokum ikram etti.

Ziyarette çocuklar, dağıtılan hediyelere yoğun ilgi gösterince izdiham yaşandı. Bir çocuk oyuncak alamayıp ezilme tehlikesi geçirdiği için gözyaşlarına boğuldu.

Kapadokya Hastanesi Başhekemi Op.Dr.Fatih Yakut, burada çocuklarla özel olarak ilgilendi onları sevip okşadı ve oyuncak dağıttı. Yakut burada yaptığı konuşmasında, Suriyelilerin bayramını tebrik etti, ve tüm Nevşehirilerin selamını iletti.

Suriyeli misafirleri ağırladıkları bu tesislerde sıcak 
Ramazan sonrasında yine sıcak bir günde en azından güvenli bir ortamda onlarla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Öncel, şunları söyledi:

İHH Nevşehir Genel Koordünatörü Baki Öncel de yaptığı açıklamsında "Suriyeli misafirlerimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetinin açtığı kapıdan girip yine oluşturduğu tesislerde misafir edilen bizim komşu kardeşlerimizdir. Kardeşlik hukuku içinde dayanışmanın, yardımlaşmanın en üst seviyeye geldiği mübarek Ramazan günleri sonrasında yine bir bayramı hüzünlü de olsa idrak etmiş oluyoruz. Burada yaşayan erkek, kadın, çocuk her birinizin ayrı ayrı Ramazan’ını tebrik ediyoruz, mübarek olsun. İnşallah herkesin, kendi ülkesinde en kısa süre içerisinde huzura kavuşup huzur içerisinde yaşamasına Rabbimizin vesile kılmasını niyaz ediyoruz. İnşallah huzurlu bir ortamda yeni bayramı geçirmeyi temenni ediyoruz."dedi.