Nevşehir'de, esnaf ile Suriyeliler arasında çıkan kavgada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı.

Çıkan kavga esnasında yaralanan kişiler Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor, hastane önünde yoğunlaşan kalabalığı önlemek için polis ekipleri hastahane önüne sevk ediliyor. Bir süreliğine trafiğe kapatılan yol yeniden ulaşıma açıldı.. FİB Haber Muhabirimiz Olay yerinde detaylar birazdan www.fibhaber.com da

Nevşehir Merkez Atatürk Bulvarında meydana gelen olayda Suriyeliler ile Nevşehirli esnaflar arasında tartışma çıktı. Çıkan tarışma sonrasında tartışmanın yaşandığı iş yerinin camları kırıldı,sopa ve bıçak çekilen kavga sonrası yaşanan hangame çevredeki vatandaşların kaçışmalarına neden olduğu öğrenildi. 

Nevşehir merkez Atatürk bulvarında faliyet gösteren bir iş yerine gelen yabancı uyruklu 3 kişi ile dükkan sahipleri arasında tartışma çıktı. Tarafların tartışma sırısında bıçak çekmeleri ile kavga büyüdü. Alınan ilk bilgilere göre 9 kişi çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken çevik kuvvet ekipleri de güvenlik tedbiri aldı.Yaralılar Nevşehir'de ki çeşitli hastanelere sevk edildi. Olay yerinde polis incelemesi devam ediyor.

Çıkan kavga ile ilgili ilk bilgiler www.fibhaber.com haber merkezimize ulaştı.

Edinilen bilgiye göre Nevşehir il merkezindeki Atatürk Bulvarı üzerinde Mustafa Baltacı'ya ait bir telefon bayisine kontör almak için gelen Suriye uyruklu bir kişi, burada iş yeri sahibi ile tartıştı. Tartışmaya bir süre sonra Suriye uyruklu şahsın iş yeri önünde bekleyen yakınlarının da katılması ile çıkan kavga kısa sürede büyüdü. Çevredeki esnaftan bazı kişilerin de karıştığı kavgada her iki grup birbirlerine sopalarla saldırdı. Bu esnada suriyeliler İş yerinin camlarını kırdılar...
Olayı duyan çevredeki esnafın da Suriyelilere saldırması sonucu 2'si Türk toplam 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.Bu arada olay yerine gelen bazı Suriyeliler, gazetecilerin görüntü almasına tepki gösterdi. Çıkan gerginlik polisler tarafından yatıştırıldı.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, polis olayın meydana geldiği iş yeri çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Olayda iş yeri sahibi Mustafa Baltacı, oğlu Şahin Baltacı ve Suriye uyruklu 7 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan iş yeri sahibi Mustafa Baltacı, oğlu Şahin Baltacı nın tedavileri sonrasında taburcu edildikleri durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Polis olayın meydana geldiği iş yeri çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı...
İşte Nevşehir'de Suriyeli esnaf Kavgası!! Video görüntüleri www.fibhaber.com da
Resim:  www.fibhaber.com   / İbrahim UYSAL