Nevşehir'de trafik kontrolleri ve radar uygulamasından kurtulmak isteyenlerin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde kurduğu grubun üye sayısı 2 bini aştı. Facebook'ta 'Nevşehir'de Çevirme Radar (Radyo ve Haberleşme cihazları)' adı verilen grupta, kent merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamaları anında paylaşılıyor.


Nevşehir'in sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden 'Nevşehir Radar ve Çevirme' adı verilen grup sayfasında sürücüler nerede, hangi saatte kontrol varsa birbirini haberdar ediyor. Kent merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamalarının anında paylaşıldığı grupta üyeler ayrıca sürekli birbirlerini aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor.

İşte o uygulamardan bir kaç örnek " Rasim üzer cami önünde radar var sürücülerimiz lütfen dikkatli olsun...Nevşehir-Gülşehir yolundaki un fabrikası yakınlarında radar bulunmaktadır. Sürücülerimizin can sağlığı için emniyet kemeri takmalarını ve hız limiti ihlali yapmamalarını rica ediyoruz. Lütfen hız limitine uyun' gibi mesajlarla paylaşıyor.

Sürücüler bu sayede trafik kontrolü ve radar uygulamasına yakalanmamak için önlem alıyor. Grup üyelerinden İ.D, kurulan grup sayesinde çok sayıda kişinin ceza yemekten kurtulduğunu belirterek, "Kurulan bu grubu üyelerimizin yanında birçok araç sürücüsü sürekli takip ediyor. Özellikle kent merkezindeki radar kontrollerinde bu sayede ceza yemiyoruz. Sadece kontrolleri haber vermekle kalmıyoruz aynı zamanda birbirimizi trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıyoruz. Bence çok iyi bir uygulama"