Nevşehir'de tarım sezonun başlaması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak için bölgeye gelen tarım işçileri, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye'nin Patates ve pancar başta olmak üzere tarımdaki önemli üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir’e, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gelen işçiler, gün boyunca tarlada çalışıyor.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutan tarım işçilerinin elçileri, zor şartlarda geçimlerini sağlamak için diyar diyar gezmek zorunda kalıyorlar.

Nevşehir'de 2 ay önce çalışmaya başladıklarını söyleyen işçiler, yılın 8 ayını memleketlerinden uzaklarda geçirdiklerini ifade ederek, "Ancak 4 ay memleketimizde kalabiliyoruz. Tarımda makineleşme yoğunlaştığını ancak halen insan emeğine ihtiyaç duyuluyor.

Gittiğimiz yerlerde ağalar ne kadar ücret verirse ona razıyız, başka çaremiz yok. Her çadırda da en az 8 - 10kişi yaşıyor. Yaşadığımız hayat zor fakat yapacağımız başka bir şey yok. Bizim yaşamımız böyle. Bugün buradayız, yarın başka bir yerde. Hepimiz tarım işçisi ailelerin çocuklarıyız" dediler.