Türkiye Diyanet Vakfı’nın, kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla İl Müftülüğü özel bir program düzenledi. Topuzluhan Restoranda düzenlenen “Teşekkür Nişanesi” programına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu Sivil Toplum Kuruluşları İl Temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

Sunuculuğunu Lale Camii İmam Hatibi Zafer Bakum’un yaptığı program, Çetinel Camii İmam Hatibi Fatih Ateş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bu yıl ilk defa verilen Teşekkür Nişanesi programında konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Bu gün burada bulunmamızın iki temel ayağı var. Birisi KUTLU DOĞUM HAFTASI diğeri de Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü nedeniyle Başkanlığımızca hazırlanan TEŞEKKÜR NİŞANELERİ’ nin sahiplerine verilmesi. Yemek içmek amaç değildir, Araçtır. Biz burada toplanmakla; “Duyduk duymadık demeyin Kutlu Nebinin doğduğu 20 Nisan’ı içine alan KUTLU DOĞUM HAFTASI geliyor. Birçok faaliyetlerimiz olacak diye start vermiş oluyoruz. Bu faaliyetlerimiz de; Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı gündeme taşınacak. Hangi mezhep hangi meşrepten olursak olalım, hangi anlayış hangi inanıştan olursak olalım birlikte huzurla nasıl yaşarız? O’nun (S.A.V.) örnekliğinde bunu ortaya koymaya, bir kez daha idraklere sunmaya çalışacağız.

Bunu yaparken sadece va’z, hutbe ve konferanslarda söyleyerek değil, okumaya teşvik ederek yapacağız ve herkese bir kitap okuma çağrısı yapacağız.

Bunun için de; Kutlu Doğum hediyesi bir kitap olsun diyoruz. Aile, iş çevresi akraba ve tüm din kardeşlerimizle hatta tüm insanlıkla huzurlu bir şekilde yaşayabilmemizi öğütleyen, gösteren Efendimiz (S.A.V.) Hadis-i Şeriflerini ihtiva eden bir kitap almayı, okumayı ve okutmayı çok önemsiyoruz ve tüm kardeşlerimizi bu hafta buna davet ediyoruz.

Toplantımızın ikinci ayağı Türkiye Diyanet Vakfı’nın 40. Yıl dönümü nedeniyle bu zamana kadar Cami, Kur’an Kursu, Yurt v.b. eserler yapmış, gayrimenkul bağışlamış hayır sahiplerine TEŞEKKÜR Nişanesinin verilmesidir ki; şu anda bu tür eser bırakan hayırseverlerimiz veya temsilcileri burada bulunmaktadır. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor ve hepinizi tebrik ediyorum. Çünkü bu herkese nasip olmaz. Allah’ın verdiğini Allah yolunda harcayabilmek, malını ebedileştirmek, parasını hep dünya bankasına değil Ahiret bankasına yatırabilmek yani; sadakayı cariye bırakmak, hayır eseri bırakmak herkese nasip olmaz. Sizlere nasip olmuş bundan dolayı tebrik ediyorum. Rabbim hayrınızı kabul eylesin, hepimize nasip eylesin. Gerçek ödülünü ve karşılığını cennette almayı da nasip eylesin” dedi.

Programda ödül almaya layık görülenlere ödüllerini Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve İl Müftüsü Yakup Öztürk takdim etti.

Akşam yemeğinin ardından Hafız Mahmut Kemikkıran’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

 

    Adnan TEKİN

     Diyanet Dergisi Muhabiri

        Nevşehir İl Müftülüğü