Nevşehir Belediyesi, Hasan Emmi Türbesi Önündeki kavşakta gerçekleştirdiği yeni düzenleme ile bölgedeki trafiği rahatlatmayı planlıyor.

Nevşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ekiplerince trafiği rahatlatabilmek için, Nevşehir Merkez 350 Evler Mahallesi Hasan Emmi Türbesi önündeki alanda yeni bir kavşak çalışması başlatıldı.


Nevşehir Belediyesi'nin şehir içi trafiği rahatlatmak için uygulamaya koyduğu yeni kavşak düzenlemelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda Hasan Emmi Türbesi önünde bulunan kavşakta yeni düzenleme yapılırken, kısa süre de tamamlanacak olan çalışmanın detayları www.fibhaber.com a şu şekilde aktarıldı:


    "Kentin yerleşim bölgelerini Necip Fazıl Köprülü Kavşağı ve Avanos-Ürgüp köprülü kavşağını şehir merkezi ile ulaşımını sağlayan 350 Evler Mahallesi Hasan Emmi Türbesi önündeki alanda büyük yoğunluk yaşanmaktaydı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğu Hasan Emmi Türbesi önündeki kavşakta düzenleme yapılmasını zorunlu kılmıştır.

Bu manada bizde Nevşehir Belediyesi olarak buradaki trafik keşmekeşine çözüm üretmek ve trafiği bir nebze olsun rahatlatmak için 350 Evler mahallesi Hasan Emmi Türbesi önünde Yapılan teknik incelemeler sonucu trafik akışının karakteristiği belirlenmiş ve bu karakteristiğe göre trafik akışını rahatlatacak kavşak ve sinyalizasyon projesi uygulanması çalışmalarına ivedi olarak başlanmıştır.

Bugün başlatılan çalışmalar ile bu yolda daha pratik bir çözüm uygulanması ile trafiği rahatlatmak için güvenli bir kavşak düzenlemesi yapılıyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda olası herhangi bir sıkıntı çıkmaz ise bu sabaha kadar aralıksız yürütülecek çalışmalar sonrasında, pazar gününe tamamlanarak en geç Pazartesi sabahına trafiğe açılmış olacağı ifade edildi.

Yeni kavşak düzenlemesi çalışmaları nediyle şuan Eski Kayseri Caddesi ile Avanos köprülü  kavşağın üst kısmı trafiğe geçici olarak kapatıldı.