Denetimler Aralıksız Sürüyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de il emniyet müdürlüğü 2013 yılında olduğu gibi bu yıl da trafik kurallarına uymayan sürücülere göz açtırmamakta kararlı. Yapılan tespitlere göre ilimizde en çok sürücü hatası ise Kırmızı Işık İhlali olarak göze çarpıyor. Park yasağı ihlali, hız sınırlarına uymamak gibi kural tanımazlıklarda sürücülerimizin en önde gelen hataları arasında.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, geçen yıl yürürlüğe giren “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu ölümlerin %50 oranında azaltılması amacıyla, hız kontrolü ve emniyet kemeri kullanımı konusunda kamuoyunda farkındalığı artırabilmek için Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulunca 2013-2014 yıllarının “Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol” yılı olarak ilan edildiği bildirildi.  

Alınan karar ve söz konusu plana uygun olarak gerçekleştirilecek kampanya ile 2014 yılı sonu itibariyle emniyet kemeri takma oranının şehir içinde %70, şehir dışında %90’a çıkarılması, hız denetimlerinde ise %15 oranında bir artışın sağlanarak hız ihlallerinin azaltılması hedeflendiği öğrenildi. Bu anlamda, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünce de plana paralel çalışmalara başlanıldığı, il ve ilçelerde farklı yer ve zamanlarda uygulamalara ağırlık verildiği bildirildi.  

Kırmızı ışık, park yasağı, sürüş sırasında cep telefonu kullanımı yasağı ile ilgili uygulamalara da hız kazandırılarak trafik güvenliği ile ilgili hassasiyetin üst düzeye çıkarılması öngörülen plan dahilinde yine Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından, Nevşehir’de yaygın olarak rastlanılan motosiklet sürücülerinin de trafik güvenliği algısının yükseltilmesi amacıyla ayrı bir çalışma başlatılarak, başta güvenli sürüş, kask alışkanlığının geliştirilmesi ve ehliyetsiz araç kullanımının önüne geçilmesine yönelik uygulamalara aralıksız devam ediliyor.