Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 8. Uluslararası Türk Dili Kurultay’ında ,işyerleri levhalarının Türkçe olması gerektiği yönündeki isteği Nevşehir’de büyük yankı buldu. Nevşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından Nevşehir Belediyesi’nin 2 Haziran 2017 Cuma günü gerçekleştirileceği Haziran ayı Meclis toplantısında şehir merkezindeki tüm işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması yönünde Müzekkere hazırladı.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, dünyanın en zengin dilleri arasında ilk sıralarda yer alan Türkçe’nin, hayatın her anında kullanımının yaygınlaştırılmasının güzel Türkçemizin yaşatılması açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.
Ünver, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda, işaret ettiği gibi Nevşehir’deki tüm işyeri levhalarının Türkçe olması konusunda Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından müzekkere hazırlandığını dile getirerek şunları söyledi “Güzel Türkçemizi hayatın her anında kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konunun önemine değinerek tüm belediyelere bir çağrıda bulundu. Nevşehir Belediyesi olarak Hukuk İşleri Müdürlüğümüz bir müzekkere hazırlanıyor. 2 Haziran 2017 Cuma günü Belediye Meclisimizin Haziran ayı toplantısında bu müzekkere görüşülecek. Halen yabancı dil ile yazılı bulunan levhalar, öyle inanıyorum ki esnaf kardeşlerimiz tarafından bundan sonraki süreçte Türkçe olarak yeniden hazırlanacaktır. Bundan sonra da açılacak işyerleri için esnaf kardeşlerimiz, işyerlerinin isimleri konusunda gerekli hassasiyet içerisinde olacaklar ve işletmelerine Türkçe isim koyacaklardır. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de denetimlerini sürdürecek.” diye konuştu.