Turizm Haftası’ Nevşehir’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ kutlama etkinlikleri Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, protokol üyeleri ve turizmciler katıldı.

Turizm Haftası, düzenlenen ilk törenle başladı. Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Mehmet CEYLAN, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun ERTUĞRUL, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veledddin BİRSÖZ ile protokol üyeleri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

  Törene  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi. Açılış konuşmasında Vali CEYLAN, Kapadokya’da turizmin geliştirilmesi için her kesimin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini kaydetti.

  Vali CEYLAN, “Kapadokya bölgesi; Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Hacıbektaş'ıyla gerçekten turizm açısından ülkemizin en önemli destinasyonlarından birisi. Hem kültür, hem tarih, hem Termal ve inanç turizmi açısından çok önemli bir konumda bulunuyor. Hep birlikte bölgemizin turizm potansiyelini daha ileriye götürülmesi için gayret sarf etmek zorundayız. Bölgemiz turizm açısından hak ettiği yerde bulunmuyor. Yaklaşık 2,5 milyonun biraz üzerinde turistin ziyaret ettiği bölge, bu rakamların çok çok üstüne çıkabilir. Sektör temsilcileri ve devlet olarak yapmamız gereken çok şey var. Kapadokya’nın turizm potansiyelinin bu seviyelerde olmaması lazım. Kültür Ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Ören yerlerinin Master Planının çıkarılması için çalışma yapacağız. ” dedi.

  Tören, Vali CEYLAN’ın konuşmasının ardından Kültür Ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve Nevşehir Mutfağı Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması ile sona erdi.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

‘Dünya, Türkiye ve Kapadokya Turizminin Genel Değerlendirmesi’ Konulu Panel 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan’da Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından Dedeman Hotel’de ‘Dünya Türkiye ve Kapadokya Turizminin Genel Değerlendirmesi’ konulu panel düzenlenecek. Oturum Başkanlığını Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Arslan’ın yapacağı panelde; Turizm Fakültesi Arş. Gör. Zeynep Çokal ‘Dünya Turizmine Genel Bir Bakış’, Turizm Fakültesi Arş. Gör. Yusuf Karakuş ‘Kapadokya Turizminin İstatistiksel Analizi’ ve KAPTİD Başkan Yardımcısı İbrahim Gündüz Yeşil ‘Kapadokya Bölgesi Turizm Faaliyetlerini Sürdürülebilirliği’ konularında katılımcılara bilgi verecek.