Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu’nun sunduğu konser ve  Halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.  

Nevşehir’de kültür ve sanat alanındaki çalışmaların ana üssü haline gelen Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ev hanımı, öğretmen, öğrenci, harita mühendisi, hemşire ve   inşaat mühendisi gibi çeşitli meslek gruplarından 50’ yi aşkın kişinin katılımı ile oluşturulan Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu’ nun konseri öncesinde aynı ekip tarafından oluşturulan Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Daha sonra, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu şef   Mehmet İzci yönetiminde Nevşehir başta olmak üzere Malatya, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Kırşehir ve Sivas dolaylarından derlenen türküleri seslendirdi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf  Kaya’nın yanı sıra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ni tamamen dolduran Türk Halk Müziği tutkunları,  türkülerle unutamayacakları dakikalar yaşadı.