Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, İlimizde Meyveciliğinin geliştirilmesi ve bölgemize uygun meyvecilik tarımının yaygınlaştırılması amacıyla 2014 yılı içerisinde uygulanması planlanan meyve bahçelerinin tesisi kapsamında İl Müdürlüğü tarafından temin edilen meyve fidanlarının dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, fidan dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada;

“İlimiz ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ve aynı zamanda İlimiz ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülen meyvecilik projelerine önem verdiklerini, bu konu üzerinde titizlikle durduklarını ve bu kapsamda gelir getirici her türlü tarımsal projelerin hem bugün hem de gelecekte uygulanmasına gayret sarf edildiğini” belirtti.

Dağıtımı yapılan fidanların maliyetinin yüzde ellisinin İl Özel İdaremizce desteklendiğini diğer yarısının ise çiftçilerimiz tarafından karşılandığını belirten İl Müdürü Okan YILMAZ; Bu projelerin gerçekleştirilmesinde kurumumuza ve Nevşehir çiftçisine her türlü desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Mehmet CEYLAN ve Nevşehir İl Özel İdaremize teşekkürlerini bildirdi.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün 2014 yılı projeleri kapsamında çiftçilerimize; 400 da kapama ceviz bahçesi tesisi, 80 da badem bahçesi tesisi, 10 da armut bahçesi tesisi kazandırıldı. Ayrıca 10 da turfanda domates, 10 da kapya biber, 5 da çilek bahçesinin tesissisinin sağlanacağı belirtildi.

2014 yılı içeresinde turfanda sebzeciliği geliştirme amaçlı 240 metrekare büyüklüğünde 10 adet seranın ise önümüzdeki günlerde kurulacağı söylendi.