Nevşehir'de 13 Aralık 2015-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Usta Öğretici İş Pedagojisi kursu açılacaktır. Katılmak isteyen ustaların Ek´teki Başvuru formunu doldurarak, istenilen diğer evraklar ile birlikte Merkezimiz Müdür Yardımcısı Mutlu SÜMER´e 09/12/2015 Çarşamba gününe kadar evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir.

 Usta Öğretici Kimdir?

Ustalık Yeterliğini Kazanmış; Aday Çırak, Çırak, Kalfa İle Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Ve Kurumları Öğrencilerinin İş Yerindeki Eğitiminden Sorumlu, Meslekî Eğitim Tekniklerini Bilen Ve Uygulayan Kişidir.

 

Usta Öğretici Belgesi Ne İşe Yarar?

Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Belediyeler Kamu Kurum ve Kuruluşları Açabildiği Kurslarda Yada Meslek Liselerinde Usta Öğretici Olarak Çalışmak İsteyenlerde Bulanması Gereklidir.

Meslek Lisesi Öğrencilerinin Staj Yapacağı İş Yerlerinde Usta Öğretici Belgesi Bulunmalıdır. 

Çıraklık Sistemine Kayıt Olmak İsteyen Öğrencilerin Çalışacakları İşyerlerinde Alanlarında Usta Öğretici Belgesi Bulunması Zorunludur.

 

Usta Öğreticilik Belgesini Kimler Alabilir?
Ustalık Belgesi Yada İş Yeri Açma Belgesi Sahibi Olup Mesleki Eğitim Merkezlerinde Açılan İş Pedagojisi Kurslarını Başarı İle Tamamlayanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” Verilir.

 

Usta Öğreticilik Belgesi Nereden Alınır?
Usta Öğreticilik Belgesi Mesleki Eğitim Merkezlerinden Alınır.