Alınan bilgilere göre; 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbarı değerlendiren Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,ilçe terminalinde uyuşturucu sattıkları iddia edilen B,K.(23), A.B.(21), M.Ş.G (24) ve M.Ç(28) isimli 4 şüpheli şahsı yakaladı. Yakalanan şahısların yapılan üst aramalarında bir şahsin üzerinden 11 adet extacy uyuşturucu hap bulundu. Ayrıca şahısların kullanmış oldukları oto da yapılan arama da ise bir adet pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 9 adet mermi ele geçirildi.

  Soruşturmayı derinleştiren Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısların evlerinde yaptıkları aramada ise 1100 adet extacy hap ele geçirdi. Evde yapılan aramalar sırasında olayla alakası olduğu tespit edilen ve aralarında ilçedeki bir evde meydana gelen hırsızlık olayına karıştığı belirlenen M.B.(24), K.A(24) ve M.G(22) isimli şahıslar polis ekiplerince gözaltına alındı.

  Ürgüp ilçe emniyet müdürlüğündeki sorgu ve ifadeleri tamamlanan 7 şüpheli ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 7 şüpheli şahıs tutuklanmaları talebiyle hakim karşısına çıktı. Burada  uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan tutuklanan 7 kişi cezaevine gönderildi. 

İşte haberimizin detayları:

 09.12.2014 Günü öğle saatlerinde Ürgüp ilçe emniyet müdürlüğü 155 polis imdat hattına yapılan ihbarda, , ilçe otogarında 4 şüpheli şahıs olduğunu ve, şahısların uyuşturucu satışı yaptıkları bildirilmesi üzerine Ürgüp ilçe emniyet müdürlüğü asayiş büro ekiplerince şahısları takibe alınmış, araçlarına bindikleri sırada yakalanmışlardır. Şahısların yapılan kimlik tespitinde bir şahsın arandığı belirlenmesi üzerine gözaltına alınmış diğer şahıslarda ihbar konusunda incelenmek üzere ilçe emniyet müdürlüğüne getirilmiş yapılan üst aramalarında bir şahsın üzerinden 11 adet extacy uyuşturucu hap bulunmuştur. Ayrıca şahısların kullanmış oldukları araçta da yapılan arama da bir adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait 9 mermi ele geçmiştir.

Soruşturmayı derinleştiren polis şahısların gece konakladığı evi tespit etmiş, evde yapılan aramada ise şahısların saklamış oldukları 1100 adet extacy hap bulunmuştur. Bu aramalar sırasında olayla alakası olduğu tespit edilen 3 şüpheli şahıs daha gözaltına alınmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifade alma işlemleri sırasında gözaltına alınan şahıslardan birisinin yine ürgüp te bir evden hırsızlık yapan şahıs olduğu tespit edilmiş ve bu konuda da tahkikat evrakı tanzim edilmiştir.

Ürgüp ilçe emniyet müdürlüğündeki sorgu ve ifadeleri tamamlanan 7 şüpheli  B.K.(23), A.B.(21),M.Ş.G(24)M.Ç(28)M.B(24),K.A(24)veM.G(22) Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş, Savcılık sorguları ardından 7 şüpheli şahıs tutuklanmaları talebiyle Hakim karşısına çıkarılmış ve şüphelilerin tamamı  uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

 Haber: Faruk Özzengin