Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Dursun Ertuğrul, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Defterdar Vekili Ali Göde, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, iş adamları ve bazı daire müdürleri katıldı.

Konuşmaların ardından Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenlerine ödülleri Vali Savaş, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök tarafından verildi.

 2011 yılı vergilendirme döneminde Hasan Turasan, 956.698 TL matrah üzerinden , 180.557 TL ödenecek vergi ile İl genelinde 1. oldu.

Açıklanan listeye göre Nevşehir'de   Gelir Vergisi rekortmeni, Ürgüp Mal Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Turasan Şarap Fabrikası sahibi Hasan Turasan oldu. Turasan'ı Nafiz Dirikoç, Fevziye Poyraz, Sait Polat ve Muzaffer Atılgan takip etti.

 

Nevşehir'de Yılı Kurumlar Vergisinde ise 1. Altın İplik Deri Konfeksiyon Ltd. Şirketi olurken 2. Çevrükler İş Makinaları Ltd. Şti., 3. Turasan Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., 4. Doğa Tohumculuk Tic. Ltd. Şti. ve 5. Anka-Meijer Tohumculuk Ltd. Şti. oldu.

Nevşehir'de Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi


Nevşehir'de Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenleri düzenlenen tören ile ödüllendirildi.


Nevşehir'de Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenleri düzenlenen tören ile ödüllendirildi.


Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Defterdar Vekili Ali Göde, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü ve iş adamları katıldı.


Törende konuşan Vali Savaş, dünyadaki ekonomik krize karşın Türkiye'nin son yıllarda ekonomik olarak büyümesini sürdürdüğünü ve bundaki en önemli payın özel sektöre ait olduğunu belirtti.


Vergilerini düzenli olarak ödeyerek Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayan özel sektör temsilcilerine teşekkür eden Vali Savaş, şunları kaydetti:


"Dünyadaki ekonomik kriz ortamına karşın Türkiye ekonomik başarısı devam ettiriyor. Dünya şimdi bunun neden kaynaklandığını tartışıyor. Ülkemizdeki kamu hizmetlerindeki gelişmeyi biz her birimiz yaşıyoruz. Kamu yatırımları, sağlık yatırımları, eğitim yatırımları, alt yapı yatırımları eskiden olduğundan çok farklı olarak çok kısa sürede tamamlanıyor. Aynı zamanda yatırımlar hem süre olarak, hem kalite olarak hem de hacim olarak geçmiş ile mukayese edilemeyecek şekilde bir başarı gösteriyor. Bu ancak sağlam bir ekonomi, sağlam bir kamu gelir alt yapısı ile mümkün. Çünkü biz bunları yaparken aynı zamanda iç ve dış borç stokumuzu gerek oransal gerekse nominal anlamda küçülterek başardık. Yani borçlanma ile finansa edilmiş bir kamu harcaması değil. Türkiye'deki 81 ilden biri olan Nevşehir'deki değerli işverenlerimizin, değerli mükelleflerimizin hepsinin bu başarı tablosunda katkıları var" dedi.


İl Defterdar Vekili Göde de, bir devletin var olmasının ana gayesinin vatandaşlık bağı ile bağlı ülke sınırları içerisinde ve dışında yaşayan toplumun bu günkü ve yarın ki güvenini sağlayarak refah, huzur ve mutluluk içerisinde yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.


Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ise Türkiye'nin büyümesinin baş aktörü olarak gördüğü özel sektörün karşılaştığı sorunlara değinerek özellikle doğrudan ve dolaylı vergilerin sanayiciyi olumsuz etkilediğini yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.


Konuşmaların ardından Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenlerine ödülleri Vali Savaş, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök tarafından verildi.


Açıklanan listeye göre Nevşehir'de Gelir Vergisi rekortmeni, Ürgüp Mal Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Turasan Şarap Fabrikası sahibi Hasan Turasan oldu. Turasan'ı, Nafiz Dirikoç, Fevziye Poyraz, Sait Polat ve Muzaffer Atılgan takip etti.


Kurumlar Vergisinde ise 1. Altın İplik Deri Konfeksiyon Limited Şirketi olurken, 2. Çevrükler İş Makinaları Limited Şirketi, 3. Turasan Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 4. Doğa Tohumculuk Ticaret Limited Şirketi ve 5. Anka-Meijer Tohumculuk Limited Şirketi oldu.


Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin ödüllendirilmesinin ardından Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerde ödüllendirildi.