Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Nevşehir Şube Müdürlüğünce, Nevşehir'de  el konulan ve mülkiyeti kamuya geçirilen 3 Araç ve 29 Adet Av Tüfek Satış İhalesi Yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü'den yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri tarafından Kara Avcılığı Kanununa muhalefetin konusunu oluşturması nedeniyle geçen yıl el konulan ve mülkiyeti kamuya geçirilen tüfeklerin satışı için ihale düzenlendi.

Şube Müdürlüğünce oluşturulan komisyon, bölge müdürlüğü toplantı salonunda açık teklif usulü ile 29 tüfeğin satış ihalesini gerçekleştirdi. Avcılar ve tüfek sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen ihalede satışa sunuldu. 

Satıştan elde edilen gelirin döner sermaye hesabına aktarılacağı belirtildi. 

Kaçak Avda El Konulan Malzemeler 

 
Şube Müdürlüğümüzce el konulan ve mülkiyeti kamuya geçirilen av tüfekleri ile araçların 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliğinin 29/d maddesi gereğince pazarlık usulü ile 26/05/2015 tarihinde Nevşehir İl Şube Müdürlüğünde (Hükümet Binası D:Blok Kat:4) teşekkül edecek komisyon huzurunda İhaleye çıkan 3 adet araç ve 29  adet tüfeğin tamamının satışı yapılmıştır.