Nevşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Yeni TOKİ Bölgesinde oluşturulan Yaşlılar Konağı ve dinlenme çocuk oyun alanları, düzenlenen bir törenle hizmete kazandırıldı.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri ; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk TOKİ Emlak Yönetimi İşleri Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Karagöz ve çok sayıda yeni TOKİ Bölgesi sakinlerinin katıldığı tören öncesinde, Nevşehir Belediyesi Mehteran ekipleri kahramanlık marşları seslendirdiler, Halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı.

YENİ TOKİ BÖLGESİNDEKİ YAŞLILAR KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Nevşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Yeni TOKİ Bölgesinde oluşturulan Yaşlılar Konağı ve dinlenme çocuk oyun alanları, düzenlenen bir törenle hizmete kazandırıldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir  Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk TOKİ Emlak Yönetimi İşleri Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Karagöz ve çok sayıda yeni TOKİ Bölgesi sakinlerinin katıldığı tören öncesinde,  Nevşehir Belediyesi Mehteran ekipleri kahramanlık marşları seslendirdiler, Halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenin açılışında konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Peygamber  Efendimiz Hz. Muhammed(S.A,V.)’in dünyaya teşrifleri nedeniyle düzenlenen Kutlu  Doğum Haftası kutlamalarının son finali konumundaki Kutlu Doğum Aşı’ nın dağıtımı ve Yaşlılar için oluşturulan bir Konağının açılışı gibi iki sevindirici gelişme nedeniyle bir araya geldiklerini dile getirerek, hizmete kazandırılan bu tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, törende yaptığı konuşmada seçimler öncesinde bu bölgenin daha planlı bir yapılanma içerisinde bulundurulmasına yönelik verdikleri her sözün arkasında olduklarını belirtti. Bu alanın artık kendi mahallesi konumunda bulunduğunu vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Yakın bir gelecekte bu bölge, şehrimizin diğer mahalleleri ile etnegre hale gelecektir. Yeni imar düzenlemeleri konusunda arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu bölgenin ihyası en temel önceliğimiz olacak. Yakında çalışma şantiyemi de burada kuracağım. El ele hep birlikte burasını ihya edeceğiz. Yeni yollarıyla, Pazar alanı ve yeni sosyal bölgeleri ile TOKİ bölgesi daha modern bir görünüme kavuşacak , bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. ”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de törendeki konuşmasında     30 Mart seçimlerinde Nevşehir adına AK Parti’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğunuz mesajını verdiğini belirterek “ Bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu sizlere sözlü  anlamda bir teşekkür. Ama Milletvekilleri olarak, belediye başkanlarımız olarak, il genel meclisi, belediye meclisi üye arkadaşlarımız adına, bu teşekkürü hizmet olarak size döndüreceğiz. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve iriliğimizi kimsenin bozmasına izin vermesin. Bundan sonra da geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sadece ve sadece sizin hizmetinde olacağımızı ifade etmek isterim. Nevşehir Belediyemiz tarafından yapılan bu hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ’de 30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilen mahalli idareler seçimleri ile samimi bir şekilde AK Parti ve dolayısıyla da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın arkasında olduğuna teveccüh gösteren tüm seçmenlere teşekkür etti. Göktürk “ Sizler bu güzel teveccühü gösterdiniz. Şimdi sıra bizde. Bizlerde bu teveccühe sizlere hizmet ederek layık olmaya çalışacağız. ”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan’ da, Mart ayı sonunda gerçekleştirilen seçimle Kadirşinas Nevşehirlilerin Nevşehir’in ve Türkiye’nin geleceği için AK Parti’ye, Hasan Ünver’e ve dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha sahip çıktığını dile getirerek, Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak halka hizmetten başka bir amaç edinmediklerini ifade etti.Feralan “Bizlere gösterdiğiniz Kadirşinaslıktan dolayı teşekkür ediyorum.Biz bu vesile ile bir emanet daha aldık.Bu emanete geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı değeri vereceğiz. Sizlerin hizmetinde olmak bizim için büyük bir onur ve sevinç kaynağıdır.” dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da, hizmete açılacak tesisin vatandaşlara hayırlı olması dileğinde bulundu. Ceylan, ihtiyaçların giderilmesi noktasında ellerinden gelen çabanın gösterildiğini ifade ederek,” Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerle bu güzellikleri vatandaşlarımızla birlikte de paylaşmanın aynı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmetin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.

Törende daha sonra TOKİ Emlak Yönetim İşleri Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Karagöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür plaketi takdim etti.

Törende daha sonra Nevşehir Yaşlılar Konağı ve dinlenme çocuk oyun alanı, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir  Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk TOKİ Emlak Yönetimi İşleri Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Karagöz tarafından törenle hizmete kazandırıldı.

Törende daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Aşı’nın dağıtımı yapıldı.