Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Daire Başkanı Mustafa Rumeli başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Daire Başkanı Mustafa Rumeli başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler aktardı.

Başkan Ünver, son yıllarda dünya ölçeğinde önemli ekonomik başarılara imza atan Türkiye'nin, dünyanın önde gelen çeşitli büyük firmalarının Türkiye'de yatırım yapma noktasında, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın ciddi bir unsur olduğunu belirtti.

Ünver, ajansın bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde, bölgesinde ve dünya üzerinde ciddi bir güç haline gelen Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda aynı azim ve kararlılık içerisinde çalışmalar yapacağına inandığını ifade ederek, ajansın ülke tanıtımının da daha etkin şekilde sağlanmasında ciddi potansiyel güç oluşturduğunu söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil'in yanı sıra, proje koordinatörlerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rumeli de, Türkiye'deki yatırım ortamını dünya ülkelerine tanıttıklarını ve yatırım yapacak firmalara her türlü süreçte önemli destekler verdiklerini kaydetti.

Rumeli, 2006 yılında kurulmasına karşın ajansın ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Oldukça genç bir kuruluş olmamıza karşın, ülkemizdeki yatırım ortamını tüm dünyada en güzel şekilde tanıtmaya çaba harcıyoruz. Bu tanıtımın sonucunda da ülkemize yönelik yatırım talebi oluşuyor. Bu firmalara Türkiye'ye geldiklerinde arazi bulmaktan başlayıp teşvik ve çalışma izin süreçleri gibi diğer tüm süreçlerde yardımcı oluyoruz. Bu anlamda bizim yaptığımız iş ile bölgelerdeki kalkınma ajanslarının yaptığı iş aynı. Bu çerçevede bölgelerdeki kalkınma ajansları ile olan işbirliğini ciddi şekilde artırmakta gerekiyor. Bizler de belirli aralıklarla kalkınma ajanslarını gezerek bölgelerin potansiyelleri ile ilgili olarak daha detaylı bilgilere sahip oluyoruz."