Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de olduğu gibi, Nevşehir İl Müftülüğümüzce düzenlenen Yaz Kur’an Kursları hız kesmeden devam ediyor…

“Gel Bu Yaz, Kur’an-ı Gönlüne Yaz” teması ile başlayan yaz Kur’an kursları, 21 Ağustos’a kadar devam edecek. Kurslarda öğrenciler Kur’an-ı Kerim, Tecvid ve Temel Dini Bilgiler eğitimi alırken, gerçekleştirilen sportif ve kültürel faaliyetler ile kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar.

Merkez Zihni Paşa Camii İmam-Hatibi ve Müezzin Kayyımı Salih Zengin; “Hafta içi her gün devam eden Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza en iyi dini eğitimi vermek için üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyor ve bu titizlikle bunun üzerinde duruyoruz. Amacımız daha sayıyı artırmak, daha fazla çocuğumuza ulaşmak gayemizdir. Çünkü çocukluk döneminde öğrenilen bilgilerin ve elde edilen alışkanlıkların hayatın ilerleyen dönemlerinde derin etkiler bıraktığı açıktır” diye konuştular.

Din görevlileri Benli ve Zengin; “Geçen yıl camimizde başlattığımız “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” nı bu yılda devam ettiriyoruz. İnşallah bu yarışma vesilesi ile çocuklarımız küçük yaşta namazlarını camide kılmaya alışacaklar ve camilere ilgilerini artıracaktır” dediler.

Cami görevlileri; Yaz Kur’an kursları bitiminde öğrenciler arasında yarışma düzenleneceğini, yarışmada dereceye girecek öğrencilere de çeşitli ödüller verileceğini belirttiler.