Nevşehir’in değişik mahallelerinde yeşil alanların çocuk oyun ve dinlenme parkları ile geliştirilmesi ve mevcut parkların yenilenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda şehir merkezi genelinde yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan daha yeşil ağ haline getiriliyor.
Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Nevşehir’in 20 Temmuz, Cevher Dudayev, Mehmet Akif Ersoy ve Güzelyurt Mahallelerinde yeni 6 çocuk oyun alanı ve dinlenme parkının yapımı devam ediyor.

Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanı kapsayan yeşil alan oluşturulmasına yönelik çocuk oyun ve dinlenme parklarında, Taflan, Ateş Dikeni, Japon Gülü, Kotanastır ve Cennet Bambisi çeşitlerinde çok sayıda süs bitkisinin de ekimi yapılıyor.

Çocuk oyun grubu, yürüyüş yolları, kamelya ve kondisyon araçları ile de donatılan park alanlarında, farklı görüntülerde dikkat çekiyor. Bu kapsamda bazı parklarda yapay şelale de oluşturuluyor.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri halen değişik merkezlerde bulunan mevcut çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarında da yenileme çalışması yapıyor. Yenilenen park alanlarında yeni çocuk oyun grupları oluşturulurken, otomatik sulama sistemli park sayısının da artırılması planlanıyor. Halen 5 park alanında sürdürülen çalışmaların, önümüzdeki günlerde diğer park alanlarını da içine alacak şekilde artırılması planlanıyor.