NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de Voltaj nedeniyle Yanan Ev Eşyalarının Tazmin Edilmesini Bekliyorlar ...


Geçtiğimiz günlerde Nevşehir İl Merkezinde 350 Evler mahallesinde yaşanan ve bazı mahalle sakinlerinin maddi kayba uğradığı olayın ardından 20 dolayındaki mahalle sakini yanan ev eşyalarının MEDAŞ tarafından tazmin edilmesini bekliyor.

Nevşehir'de Voltaj nedeniyle bozulan eşyalardan MEDAŞ mı sorumlu ?

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Süer sokak ve çevresinde elektrik hatlarında voltaj yükselmesi yaşandı. Yaşanan kısa süreli voltaj yükselmesi ile birlikte bazı evlerdeki elektrikli ev aletleri yandı.

Olayın MEDAŞ yetkililerine bildirilmesinin ardından kurum görevlileri evlerinde ev araç gereçleri yanan mahalle sakinlerinin yanan eşyalarında tespitlerde bulunarak tutanak tuttu.

Yaşanan talihsiz olayın ardından televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırını, internet alıcısı ve çeşitli elektrikli ev araç gereçleri yanan mahalle sakinleri tutulan tutanaklarla belirlenen yanan eşyalarının tamir edilmesini ya da tazmin edilmesini bekliyorlar.

Bu tür bir olayın tekrarlanmaması için mahalledeki elektrik direklerinde ve hatlarında da gerekli bakım ve onarımın yapılmasını isteyen mahalle sakinleri bu konuda da kurum görevlilerinin hassasiyet içerisinde davranmasını istiyor.