Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetim ve kontrol çalışmaları, 2014yılında da bir önceki yıla oranla daha da etkin hale getirildi.2014 çalışma takvimi kapsamında Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 5950 işyeri denetimi gerçekleştirirken, eksiklikleri belirlenen işlerine ilişkin olarak da durum tespit tutanağı düzenlendi.

Geçen yıl içerisinde Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra Alo 153 Çağrı Merkezi kanalıyla vatandaşlardan gelen yazılı talepler başta olmak üzere sözlü ve telefon aracılığıyla iletilen 4 bin 104 kişiden gelen şikayet değerlendirilerek sonuçlandırıldı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilen işyerlerine ilişkin 517 durum tespit tutanağı tanzim edildi. Ruhsatsız çalıştırıldığı belirtilen 18 işyeri sahibine konuyla ilgili olarak tebligat yapılırken, 280 işyeri sahibine de çalışma ruhsatı verildi.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim çalışmalarında, belediye emir ve yasaklarına, Kabahatler Kanunu’na muhalefet edenlere yönelik olarak 218 idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince geçen yıl gerçekleştirilen denetim çalışmalarında şehir merkezinde faaliyet göstermekte olan toplu taşıma araçlarının çalışma Usul ve Esaslarını belirleyen yönetmelik gereğince; 370 özel halk otobüsü, 800 servis aracı ve 68 ticari taksinin denetimi yapıldı. Ayrıca toplu taşıma araçları çalışma yönetmeliğine aykırı davranışta bulunduğu tespit edilen 30 araç sürücüsüne uyarı ve 12 araç sürücüsüne de idari para cezası uyguladı.