Yapılan zirai mücadeleden de olumlu sonuçlar elde edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Patates başta olmak üzere ilimiz genelinde ekimi gerçekleştirilen tarım ürünlerindeki çeşitli hastalıkların bertaraf edilmesi ya da zirai mücadele yapılarak çeşitli hastalıklardan ürünün korunması anlamında yapılan çalışmalardan önemli ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi.

Merkeze bağlı Alacaşar ve Boğaz köylerinin yanı sıra, Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyünde, Kayseri iline bağlı Develi ilçesinde ve Hatay´da gerçekleştirilen zirai mücadelenin olumlu sonuçlar verdiğini kaydeden Altınışık, “Nevşehir Ziraat odası başkanlığı olarak bizlere zirai mücadele konusunda müracaatta bulunan tüm çiftçilerimize imkanlarımız doğrultusunda yardımcı olduk ve olmaya da devam ediyoruz. İlimize bağlı bazı yerleşim alanlarındaki zirai mücadelemizin yanında aslen Nevşehirli olan Kayseri´nin Develi ilçesinde tarımla uğraşan hatta Hatay ilinde tarımla uğraşan Vatandaşlarımızda bu konuda bizlerden yardım talep etti.

Gittik gerekli zirai mücadeleyi yaptık ve bu mücadelemizden ilimiz ve ülkemiz adına önemli sonuçlar elde ettik. Örneğin Gülşehir ilçemize bağlı Hamzalı köyümüzde bir ekili arazide Mildiyö adı verilen hastalığa rastladık. Bu hastalık sayesinde üründe siyah bir damar meydana geliyor ve ürünün verimini yarıya yarıya düşürüyordu. Bunu yaptığımız mücadele sonucunda engelledik. Odamız bünyesindeki ziraat mühendislerimiz her zaman çiftçinin yanında ve yardımcısı olmaya devam ediyor” açıklamalarında bulundu.