İlimiz Nevşehirdeki ilçe kaymakamları arasında en genç ilçe kaymakamı Acıgöl ilçe kaymakamı Murat Demirci ile aynı yaştaki Hacıbektaş kaymakamı Bedrettin Özmen. Yaş itibariyle ilçe kaymakamlarımız arasında en büyük ise Gülşehir ilçe kaymakamı Avanos ilçe kaymakamı Mustafa Eldivan.


En Kıdemlisi Eldivan...

Aldıkları eğitim gereği tamamı da iyi derece de İngilizce konuşabilen ilçe kaymakamları arasında en fazla çocuk sahibi olan kaymakam ise Avanos ilçe kaymakamı Mustafa Eldivan.

Acıgöl Kaymakamı Murat Demirci: Murat Demirci, 1978 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğdu. İlkokulu Şereflikoçhisar Mehmetçik İlkokulu’nda, orta öğrenimini Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ve üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 6 Şubat 2003 tarihinde Erzincan Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Vilayet stajı, Teftiş stajı, Milli Güvenlik Kurulu Kamu Diplomasisi Kursu, Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladı. Çorum’un Uğurludağ ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini yaptı. Yurtdışı staj programı çerçevesinde İngiltere’nin Leicester Üniversitesi’nde bir yıllık İngilizce Dil Eğitimi Programını tamamladı. 1,5 yıl Rize İli Derepazarı Kaymakamlığı, 2007 – 2009 yılları arasında Kars İli Arpaçay Kaymakamlığı, 2009-2012 Kars Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı atama kararnamesi ile Acıgöl Kaymakamlığı görevine ataması yapıldı. 29 Ağustos 2012 tarihinde göreve başladı. İngilizce bilen Murat Demirci, evli ve bir çocuk babası.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan : Ortaöğrenimini İncesu Lisesinde, Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Çorum Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. Sırasıyla Mecitözü, Gülnar, Kıbrıscık ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisan eğitimini İngilterenin Nottingham şehrinde Nottingham Üniversitesinde tamamlayan Eldivan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde “6-7 Eylül Olayları Işığında Türkiye’nin Azınlık Politikası ve Yansımaları” konusunda da yüksek lisans çalışması yaptı. Kemaliye, Doğanşehir ve Hacıbektaş Kaymakamı olarak görev yapan Eldivan Avanos Kaymakamı olarak göreve başladı. Öğretmen Meltem Hanım ile evli olan Kaymakamı 2 çocuk babası.

Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca : Mithat Can Kutluca, Kırıkkale doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara da tamamaladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girmeye hak kazandı. Bölümünü yüksek onur derecesiyle ikinci olarak tamamladıktan sonra 2008 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine Niğde Kaymakam Adayı olarak intisap etti. Sırasıyla Konya Altınekin ve Niğde Çamardı İlçelerinde vekaleten Kaymakamlık yapan Kutluca, 2010-2011 yılları arasında A.B.D de University of South Corolina da Public Manegemant and Leadership programı başarıyla tamamladı. Ankara da düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarı ve ikincilik derecesiyle tamamlayan Kutluca, tercihen ve asaleten Nevşehir Derinkuyu Kaymakamlığı na atandı. Halen bu görevi yürütmekte olan Kutluca evli olup, çok iyi derecede İngilizce bilmekte.

Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı : 1983 Adıyaman’ın Kahta ilçesi doğumlu olan İlçemiz Kaymakam Vekili Abdullah ÖZADALI, ilkokulu Adıyaman’da  tamamladı. Orta ve lise öğrenimini İstanbul’da sürdüren Kaymakamımız, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek öğrenimini 2007 yılında tamamladı. 2008 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nda Bakanlık İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başladı. 98. Dönem Adıyaman Kaymakam adayı olarak Aydın’ın Germencik ilçesinde stajına başlamıştır. Daha sonra Yenipazar ve Orta ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapan Kaymakam Vekili  Abdullah ÖZADALI  Amerika Birleşik Devletlerinde Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliğinde Dışişleri Stajını tamamlayarak 21.10.2012  tarihinde İlçemizde  Kaymakam Vekili olarak görevine başlamıştır. Kaymakam Vekili Abdullah ÖZADALI evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen : 1978 yılında Antalya Serik`te doğdu. Orta öğretimini Antalya`da, Lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde 2001 yılında tamamladı. 2000 yılında Devlet Planlama Teşkilatında, Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Belediyeler Sektöründe staj yaptı. 2001 yılında Antalya`da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Antalya-Gündoğmuş, Burdur-Yeşilova, Karamanlı, Kemer ve Çeltikli İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere`de Exeter Üniversitesinde `Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları` alanında Yüksek Lisansını `İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitim ve Gelişme: Polis Teşkilatı Uygulamaları` konulu master tezini hazırlayarak tamamladı. 2005 yılında Nevşehir-Acıgöl İlçesi Kaymakamı, 2006 yılında da Erzurum-Uzundere İlçesi Kaymakamı olarak görev yapan Bedrettin Özmen 2008-2011 Eylül tarihleri arasında  Elazığ Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011 yılı Eylül ayından itibaren Hacıbektaş Kaymakamlığı görevini yürütmekte.

Kozaklı Kaymakamı Tolga Toğan : Kozaklı Kaymakamı Tolga TOĞAN, 1976 Tarihinde Kayseri Pınarbaşı’nda doğdu. İlkokulu Pınarbaşı’na bağlı Sacayağı Köyünde okudu. Lise Eğitimini Ankara da bitirdi. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu. 2000 yılında yapılan kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdari Amirliği Mesleği mesleğine girdi. Afyon – Başmakçı, Karabük – Ovacık kaymakam vekilliklerinde bulundu.  9 ay süreyle dil eğitimi için İngiltere de kaldı. Ardından Samsun Ayvacık Kaymakamlığı ve Erzurum İli Tekman Kaymakamlığı  ve Tokat – Almus Kaymakamlığı yaptı. Halen Kozaklı Kaymakamlığı görevini sürdürmektedir. İyi derece İngilizce bilmekte.

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz : Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden 1999 yılında mezun olduktan sonra 2000 yılında İçişleri Bakanlığında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kırşehir Kaymakam Adaylığı süresince sırasıyla Çiçekdağı Kaymakam refikliği, Teftiş Stajı, 4,5 ay Milli Güvenlik Akademisinde kurs gördü. 6 ay İngiltere’ de Nottingham Üniversitesi dil eğitimi aldı. Çorum-Ortaköy, Çankırı-Bayramören ve Eldivan İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Aksaray- Gülağaç, Sivas-Altınyayla ve Günyüzü İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2006 – 2007 Eğitim Öğretim Yılında Kamu Yönetim Alanında Yüksek Lisans yaptı. 2007-2010 Iğdır Vali Yardımcılığı görevini yaptı. Tuğba Yılmaz evli ve bir çocuk annesi.