18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

 

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

 

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.

 

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

 

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.

 

Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

 

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin  yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

 

 

                                                                                                                      Mehmet CEYLAN

                                                                                                                         Nevşehir Valisi

 Başkan Cingil’den Çanakkale mesajı

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Mesajında, her aşamasıyla eşsiz bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferinin 99’uncu yıl dönümünü saygı ve şükranla andıklarını belirten Cingil, şunları kaydetti:

 

Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarımızı işgale kalkışan onlarca devletin kurduğu, dünyanın en büyük silahlı gücüne karşı yapılmıştır. Ama bunun hiçbir şekilde ve hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini gösteren, bu meydan okuma, millet olma bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması için de zemin hazırlamıştır. Kutsal direniş sayesinde belki de özgürlüğümüz, bağımsızlığımız ve geleceğimize hükmetme gücümüzü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.”

 

Çanakkale Zaferinin milli iradenin bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Cingil’in mesajı şöyle:

 

“1915’te Çanakkale de, Milli Mücadele’de ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası uğruna şahadete ulaşan veya gazi olan kahramanlarımız, bugün ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadele etmektedir. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan dul ve yetimleri ile harp ve vazife malulü gazilerimizin sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam şartlarını iyileştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak, millet ve devlet olarak bizim asli görevimizdir. Çanakkale Zaferi’ni kazanarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin özgür ve bağımsız bir ülkede hayat bulmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bizim için kendini feda eden o meçhul kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve büyük bir hürmetle, minnetle, şükranla anıyorum.”


ÇANAKKALE KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür. Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. Aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.  Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz. 
  • AK PARTİ NEVSEHİR GENÇLİK KOLLARI‏ BAŞKANI MUSTAFA RAUF YANAR

    • 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü vesilesiyle,


    • Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
    • ÇAVDAR mesajında, Çanakkale Zaferi'nin inancın, azmin ve kararlılığın simgesi olduğunu ve umudunu kaybetmiş bir milletin, düştüğü yerden inanç ve cesaretle nasıl kalkabileceğini gösterdiğini kaydetti.
    • Çanakkale Zaferi'nin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığın önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtladığını belirten Çavdar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
    • "Kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin, şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Şehitlerimiz, devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde, canlarını feda etmekten kaçınmamış, dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci Kurtuluş Savaşı'nda da meşale olmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde el ele veren milletimiz, nihai zafere ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığıyla devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."
    • Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar
    • Gesiad Başkanı Çanakkale Zaferi'ni kutladı‏

    • Gesiad Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü sebebi ile mesaj yayınladı. "Bugün, Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümünün onurunu ve gururunu yaşarken, aynı duygularla mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de şükran ve rahmetle anıyoruz.

       

      Çanakkale Savaşı, demokratik, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama olmuş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin temelleri Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Çanakkale, utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin kazandığı zaferdir. Çanakkale, dualarla atılan her adımda inancın ispatı bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale;  genç, yaşlı, kadın, erkek elele kenetlenen bir milletin var oluş mücadelesinin kıvılcımı olmuştur. Çanakkale Zaferi bir milletin yokluktan var oluşa giden engebeli yollarında bütün yurdu çepeçevre saran kocaman bir meşaleye dönüşen milli duygularıdır.

       

      “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe yazdıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize de Allah’tan rahmet diler, şükranlarımızı sunarız."

       

      GESİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI

      İRFAN AVŞAR