Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi’nin organizasyonu ile Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye Göçmenlerinin yararına düzenlenen kampanyada toplanan 8 TIR’dan oluşan un ve patates düzenlenen törenle yola çıkartıldı.
Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi’nin organizasyonu ile Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye Göçmenlerinin yararına ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ kampanyasında hayırsever Nevşehirlilerden toplanan 8 TIR’dan oluşan patates ve un dan oluşan yardım malzemelerinin yola çıkartılması nedeniyle tören düzenlendi.
Nevşehir Belediyesi’nin projelendirilerek yapım çalışmalarının devam ettiği Nevşehir Külliyesi önünde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, daire müdürleri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.
Türk Diyanet Vakfı Nevşehir Şube Başkanı da olan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Suriye’de oldukça zor şartlarda mücadele veren Bayırbucak Türkmenlerinin gıda başta olmak üzere ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde tüm Türk Milleti olarak her türlü yardım ve desteğin sağlandığını belirtti. Öztürk, hayırseverlerin duyarlı davranışlarının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, Bayırbucak Türkmenlerinin oldukça zorlu ve meşakkatli bir dönemde bulunduklarını belirterek, Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bu gün ve yarın da Bayırbucak Türkmenlerinin her zaman yanlarında bir ve beraber olarak yer alacaklarını sözlerine ekledi. Öztürk, konuşmasının sonunda kampanyaya destek olan hayırseverlere teşekkür etti.
Törende Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı duanın ardından yardım TIR’ları yola çıktı.