2 Şubat 2014’te Ankara’da üniversite okurken Diyarbakırlı erkek arkadaşıyla terör örgütü PKK'ya katılan “Viyan Avareş” kod isimli Nevşehirli Türkmen kızı M. Fatma Ş. den yaklaşık Beş aydır Ailesi haber alamıyor...

Pkk dağlarında Nevşehirli bir Türkmen Kızı...

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre; Nevşehir Hacıbektaş ilçesinin bir köyünden olan M.Fatma Ş., Diyarbakırlı erkek arkadaşı ile birlikte Okulun bitmesine bir yıl kala Okulunu bırakarak terör örgütü Pkk ya katılmak için dağa kaçtıkları belirtildi.


Olaydan habersiz Kızlarına telefonla bir türlü ulaşamayan Nevşehirli Ş. Ailesi kızlarını aramak için Diyarbakır a gittikleri aynı şekilde oğullarından haber alamayan Diyarbakırlı aileninde kızlarını aramak için Nevşehire geldikleri fakat daha sonra Telefonla kendilerine gelen ; "Babam hakkını helal etmez bunu biliyorum ama anne sen hakkını helal et ...!"mesajıyla adeta yıkılmışlar... Kandırılarak terör örgütü pkk ya katıldıkları tesbit edilen Kızlarını aramak için durumu Polise bildirmişler.


FİB Haber Merkezi olarak yaptığımız araştırmalarda kandırılarak dağa çıkartılan Nevşehirli Türkmen kızı M. Fatma Ş.'nin Kuzey Irak ta Behdinan bölgesinde olduğu tespit edildi...

Dikkat Terör Tuzağı Üniversitede Başlıyor...!


Anne babaları "Çocuğumuz kaçırıldı" diyerek gözyaşına boğan tuzak, üniversitelerdeki sosyal kulüplerde başlıyor. Buralara yuvalanan terör örgütü elemanları, büyük hayallerle fakülteye adım atan öğrencileri kulüplere davet ediyor. Kulüplere girmeyenler de örgüt tarafından sosyal çevre, yurt, gezi, tur gibi olanaklar ya da kız arkadaş bulma vaadiyle kandırılarak sempatizan hale getiliyor. 
Örgütün elamanları, arkadaş gibi yaklaştıkları gençleri önce toplumsal olaylara yönelik basın açıklamalarına götürüyor. Nasıl bir tuzağa çekildiğinden haberi olmayan üniversiteli için bu aşamadan sonra tehlikeli yolculuk başlıyor.


Arkadaş gibi yaklaşıyor

Terör örgütünün eleman avcıları, masum gibi görünen, demokratik hak arama adı altındaki bu açıklamaların ardından kurbanlarını, sokak eylemlerine sürüklüyor. Provokasyonlarla ya taş attırıyor ya esnafın cam çerçevesini indirtiyor. İşte bu noktada üniversitelinin, polis tarafından aranan hale getirilmesi sağlanıyor.


Cezaevi yalanı
Eleman avcısı, suç işlettiği kişileri, "Devlet tarafından aranıyorsunuz, cezaevine gireceksiniz" gibi sözlerle kandırıyor. Bir kaç eylemin ardından büyük baskı altında tutularak evinden, ailesinden, sevdiklerinden uzaklaştırılıyor. Benzer durumdaki diğer kurbanlarla bir araya getirilip kader birliği yapmaları sağlanıyor.
Eleman avcısından sonra devreye örgütün kuryeleri giriyor. Kandırılan genç, bu kuryeler aracılığıyla PKK'nın dağ kadrosuna yönlendiriliyor. Adeta adrese teslim kargo gibi evinden alınıp, ölüme yolculuğa çıkarılarak örgütün kanlı ellerine teslim ediliyor.