Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'ne bağlı 400 öğretmen, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerin iptali talebiyle topladıkları mektup, imza ve şikayet dilekçelerini Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi.

Nevşehirli  Eğitimcilerden Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'a Mektup... 

Nevşehir PTT Binası önünde toplanan sendika üyeleri görevden alınan okul müdürlerinin puanlarındaki dengesizlik ve adaletsizlikleri dile getiren dilekçelerinde, ilk defa ve yeniden okul müdürü görevlendirilmeleri mülakatlarında yandaş kayırmacılığının nasıl uygulandığını da anlattı.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, grup adına yaptığı açıklamada; " Mart ayında yürürlüğe giren 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile getirilen yeni düzenlemeler Anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Bu kanunla Milli Eğitim Bakanlığında ciddi bir yönetici ve öğretmen kıyımı yaşanmasına sebep olunmuş ve yandaş kayırmacılığının önü açılarak önümüzdeki süreçte daha büyük sıkıntılara zemin hazırlanmıştır" dedi.

 

Topladıkları mektup, imza ve şikayet dilekçelerini posta yolu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a göndermek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Uğur, şöyle devam etti:

 

"Eğitim camiasında infiale yol açan ve kamuoyunda ucube kanun olarak adlandırılan bu kanun hakkında yüksek mahkemenin vereceği kararın mutlaka hukukun üstünlüğünü korumak doğrultusunda olacağına şüphe yoktur. Toplam 3 buçuk sayfadan oluşan ve ilgili kanundaki yanlışları anlatan dilekçelerimiz ile birlikte öğretmenlerimiz tarafından yazılan mektupta da ilgili kanunun iptal edilmesi gerektiği belirten ifadeler ile birlikte, iptal edilmesi ile ilgili gecikmenin de bir an önce sonlandırılması  talep edilmektedir. Yanlışlara dur demek adına, demokrasinin yok edilmemesi adına karar vereceğinden şüphe duymadığımız Türk adaletine güveniyoruz."

 

Basın açıklamasının ardından zarflar içerisinde toplanan imza, mektup ve şikayet dilekçeleri Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmek üzere PTT görevlilerine teslim edildi.