KISA …. KISA …. KISA....

Gülşehir’de Kzılırmak Kanalizasyon Suyu İle Kirlenmeyecek

Gülşehir’de yapılan çalışmalar sonunda terfi merkezi ile şehir hattı birleştirilerek, Kızılırmak’a akan pis su kontrol altına alındı. Uzun süredir beklenen motopompun test edilmesinin ardından terfi merkezine takılmasının ardından ırmak havzasındaki görüntü kirliliği ve pis koku ortadan kalkacak.
Çalışmaları yakından takip eden Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, “Gülşehir’in şuan ki en büyük sorunlarından biri olan pis koku ve sinekle mücadelede öncelikli çalışmamız atık su arıtma tesisini hayata geçirmekti. Hemen işe koyulduk. Fakat daha önceden ihale ile alınan motopompun daha iyisi ve daha ekonomik olanını tespit ederek önceki ihaleyi fes ettik ve yeniden ihaleye çıktık. Aldığımız motopomp yurtdışında imal edildi ve yaklaşık 3 ay sürdü. Şu an test edilmek üzere ekibimizi bekliyor. Kısa bir süre içerisinde motopompu terfi merkezine yerleştirecek ve halkımızı pis kokudan, sinekten kurtaracağız’’ dedi.

Şube Müdürlerine İki Aşamalı Eğitim

81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan Spor Şube Müdürlerine yönelik Sicil Lisans Semineri Kapadokya Kamp Eğitim Merkezinde tamamlandı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 grup halinde 03-05 Kasım ve 06-08 Kasım tarihleri arasında Nevşehir’de gerçekleştiriliyor.

Seminerde ilk grup ile başlayan Sicil Lisans Semineri sporcu lisansı, tescil, vize ve transfer yönetmenliği, gençlik ve spor kulüpleri yönetmeliği ve otomasyon sisteminde yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi ile yeni lisans döneminde lisans çıkartmanın daha aktif ve kolay olacağı verimli bir seminer dönemi ilimizde gerçekleştirildi.

Teklif Alma Tarihi Yarın Sona Eriyor

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, DHMİ Genel Müdürlüğünce yapılacak ihaleyle Nevşehir-Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak.

İlanda, "18.09.2014 tarihli Resmi Gazete yayınlanan ihale ilan metni ile 7 Kasım 2014'te saat 09.30'da sona ereceği bildirilen Kapadokya Havalimanının Kiralanmak Suretiyle İşletme Hakkının Devri ihalesine ilişkin teklif alma tarihi 21 Kasım 2014 günü saat 09.30'a ertelendi. İhale, aynı gün saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında yapılacak" ifadeleri yer aldı

İhracaat Artacak mı ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevşehir’in 2014 yılı Ocak- Eylül döneminde 34 milyon 929 bin dolar olan ihracatı, geçen yılın aynı döneminde 37 milyon 958 bin dolar idi.

2014 yılı Ocak- Eylül döneminde 28 milyon 413 bin dolar olan ithalatı, geçen yılın aynı döneminde 26 milyon 804 bin dolar olarak gerçekleşmişti. TUİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü hizmet alanında bulunan Kırıkkale’de ihracat yüzde 128,1, ithalat yüzde 562,4 arttı. Aksaray’da ihracat yüzde 31,2, ithalat yüzde 94,1 arttı. Niğde’de ihracat yüzde 3,0 azalırken, ithalat yüzde 156,1 arttı. Nevşehir’de ihracat yüzde 10,8, ithalat yüzde 12,1 azaldı. Kırşehir’de ihracat yüzde 4,6, ithalat yüzde 18,7 azaldı. Ülke genelinde ise ihracat yüzde 4,6 arttı, ithalat yüzde 0,2 azaldı.

Denetimler Artırılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kirliliğinin önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti. Muayenede zorunlu olan egzoz gazı emisyon konusunda eksiği olan araçlara karşı denetimi yapılıyor. İlimizde denetimler yoğunlaştırıldı.

Trafik polisleri otomobil, otobüs, TIR ve kamyonları durduruyor. Egsoz gazı emisyon muayenesi süresi geçtiği halde yeniden muayene yapılmamış araçlara cezai işlem uygulanıyor. Yetkililer,  bir otobüsün yönetmelikteki ölçüm değeri  2,5'dur. Şayet değer yüksek çıkarsa ve muayenesi yapılmamışsa ceza uygulanır" dedi.

Mıcır Ocağına İlişkin ÇED Süreci Sürüyor

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde Mıcır Ocağı Açılıyor. Gülşehir Gümüşkent köyü mevkiinde  bir firma tarafından yapılması planlanan 810 bin TL proje bedelli  Mıcır Ocağı Projesi ile ilgili olarak Nevşehir Valiliğine sunulan dosya PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelendi ve uygun bulundu. Projeye ilişkin ÇED Süreci başlatıldı.

Acıgöl’de Dere Islah Çalışmaları Sürüyor

Acıgöl Belediyesi tarafından ilçede dere ıslah çalışması devam ediyor.
Acıgöl Belediye Başkanı Ercan  Ertaş göreve geldikten sonra mahalle ziyareti sırasında gündeme gelen dere ıslah çalışmasına Belediye Başkanı Ercan Ertaş’ın Girişimleri sayesinde Devlet su işleri (DSİ) ile ortaklaşa dere ıslahı ve yol genişletme çalışmaları  başladı.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş’ın  katkılarıyla başlayan çalışma tüm hızıyla devam ederken mahalle sakinlerinin çalışmalardan çok memnun olduğu belirtildi.