Adalet ve Kalkınma Partisi 
Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider in Mevlid kandili mesajı
Nevşehir Milletvekilerin’den Mevlid Kandili mesajı
Nevşehir Milletvekilleri Mevlid Kandili’nin, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunun kutlandığı, insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayarak inananların O’nun yüce ahlâkıyla güzelleşeceği bir tazelenme ve arınma mevsimi olduğunu bildirdi.
Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’i insanlığa en iyi biçimde tanıtan kaynağın Kur’an-ı Kerim olduğunu kaydettiler.
 
Kur’an’ın, Hz. Peygamberin hayatını ‘yaşanabilir en güzel model’ olarak takdim ettiğini ifade ederek,İnananların Peygamber Efendimizin kutlu doğumu anlamına gelen Mevlit gecesini çeşitli etkinliklerle kutlamayı adet haline getirdiğini kaydeden Milletvekilleri ortak  mesajında şu ifadelere yer verdiler:
“12 Ocak 2014 Pazar günü tüm dünyadaki Müslümanlar Hz. Peygamberin dünyaya geldiği gece olarak Mevlid Kandilini kutlayacak. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) takriben 23 yıllık Peygamberlik hayatında kula kulluktan, maddeye esir olmaktan insanları kurtarıp her şeyin sahibi yüce Allah'ın olduğunu, onun da tek olduğunu insan benliğine kazımaya çalışmıştır. O tüm yaşamı boyunca, yaratılanlar arasında zulmü yaymanın yerine adaleti, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine ise dayanışmayı getirme gayreti içinde olmuştur. İnanç ve ahlâkı birbirine bağlamış olan dinimiz İslam, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i de en güzel ahlak sahibi olarak tanıtmıştır. Peygamberimizin insanoğlunu İslam’a davet etmesini en fazla kolaylaştıran şey ise kendi örnek hayatı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle İslâm dünyasının Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimize, Peygamber ahlâkına ulaşmamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.”

Serdar PALA' dan Mevlid Kandili Mesajı

AK Parti Derinkuyu Belediye Başkan Aday Adayı Serdar PALA Mevlid Kandili mesajı yayınladı.
 Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) doğum günü olarak kutladığımız Mevlid Kandili’nin akrabalık ve kardeşlik duygularımızın güçlendiği en değerli manevi gecelerden olduğunu belirten PALA,mesajında şunları kaydetti:

"Bu gecede inanıyorum yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olacağız.Hayatımızda,çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak,huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi,anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın,hastalarımızın,uzaktaki eş,dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) doğum gününü en güzel şekilde idrak etmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyor,başta Derinkuyu halkının,ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Avşar'dan Mevlid Kandili Kutlaması
Gesiad Nevşehir Şube Başkanı Sayın İrfan Avşar Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı...
Gesiad Nevşehir Şube Başkanı Sayın İrfan Avşar Mevlid Kandili Mesajı: Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Mevlid Kandilinde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çeki düzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Mevlid Kandil’inde Kur’an’la ve Peygamberimiz(sav)’in Sünneti ile buluşalım. Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur’an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim. Bu duygu ve düşüncelerle, Sevgili Peygamberim Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) efendimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini temenni ederim...


Sağlamkardeş ten Mevlid Kandili Mesajı
BBP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Fatih SAĞLAMKARDEŞ, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 Fatih SAĞLAMKARDEŞ   mesajında   şu ifadeleri   kullandı  ;

"Mevlid Kandilinin olduğu bu   gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in âlemleri şereflendirdiği   gecedir  . Peygamberler zincirinin son   halkası     olan Peygamberimizin  doğumu  , insanlık   tarihinin   en önemli   olayıdır  . İslam dini, inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlâk sahibi olarak da Peygamberimizi takdim etmiştir. Hz. Muhammed  doğruluk  , nezaket,   güvenirlik  , adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi davranışlarıyla insanlara her   zaman   örnek olmuştur. Bizler de Peygamber Efendimizin güzel ahlakını kendimize örnek almalı, onun ahlakıyla ahlaklanmaya   çalışmalıyız  . Peygamber efendimizin yolundan gitmek ve hakka   karşı   olan görevlerimizi   yerine   getirmek, bu   dünyadaki   en büyük vazifemiz olmalıdır. Kandil   günleri     kardeşlik  bağlarımızı güçlendiren müstesna   günlerdir  . Bu   günlerde   uzak yakın akrabalar, dostlar aranmalı, kandilleri tebrik edilmelidir. Dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdirilmeli, varsa etrafımızdaki   ihtiyaç sahibi kimselere yardım edilmelidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Nevşehir’ li hemşerilerim ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor,   sağlık  , sıhhat ve   huzur   içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum."


Durmaz'dan Kandil Mesajı
AK Parti Göreme Belde Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz, Mevlit Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 
Mesajında, dünyaya inen bir nur olan Hz. Muhammet’in (S.A.V) doğduğu gün olan Mevlit Kandili’nin, başta Müslüman âlemi olmak üzere tüm insanlık için hayırlı, güzel bir gün olduğunu belirten Durmaz  “Allah’ın insanlığın içinde bulunduğu en kötü zamanlardan biri olan cehalet ve ahlaksızlığın hüküm sürdüğü dönemde biz insanlara doğruyu, ahlakı göstermesi için gönderdiği sevgili peygamberimiz ve kendisine indirilen yüce dinimizin kitabı Kuran’ı Kerim asırlar öncesinden günümüze ışık tutmaktadır. Tüm dünyanın peygamberimiz Hz. Muhammet efendimizi iyi anlamasını umut ederek, başta siz değerli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini kutlarım" diye ifade etti.

AK Parti Göreme Belde Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz,Bu vesile ile tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutlarım dedi. 


ÖNCEL'den Hayırlı Kandiller...
Millet olarak, huzur ve mutluluğumuzun birlik ve beraberliğimizin daha sağlam daha kavi, daha içten, daha uzun süreli devam etmesi ve vatanımızın ,milli bütünlüğümüzün sağlanmasına vesile olacak dualarda buluşma dileklerimizle İHH( İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri ) olarak tüm halkımızın mevlid kandilini tebrik ederiz.. HH( İnsani Yardım Vakfı )
Nevşehir  gönüllüleri Adına: BAKİ ÖNCEL

Akçalı'dan Nevşehir'e Hayırlı Kandiller
Nevşehir Emniyet Sürücü Kursu İşletme Sahibi Mustafa Akçalı Peygamber Efendimizin doğumunun, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisi olduğuna dikkat çekerek O'nun yeryüzüne getirdiği insan hakları, adalet, eşitlik ve sosyal denge gibi değerlere, dünyamızın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğuna vurgu yaptı.
Nevşehir Emniyet Sürücü Kursu İşletme Sahibi Mustafa Akçalı yayımladığı mesajında şunları söyledi: "Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını dilerim.

Kandilin, şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Nevşehir Emniyet Sürücü Kursu 
 Mustafa AKÇALI


Korkmaz'dan Meclid Kandili Mesajı
Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan önemli günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken;Ramazan KORKMAZ “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam, insanlığa huzur ve mutluluk getirdi.
 Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan önemli günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken;Ramazan KORKMAZ “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam, insanlığa huzur ve mutluluk getirdi.

 Bu nedenle Mevlit Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Yüce Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için yapacağımız dualarla, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız” dedi.


Mevlit Kandilinin, tüm İslam alemine, mutluluk ve refah getirmesini dileyen NEVŞEHİR KAROSER VE MARANGOZLAR Ağaç işleri odası Başkanı Ramazan KORKMAZ mesajında şu ifadelere yer verdi:

KORKMAZ; "Böylesine müstesna anlamlı ve mana dolu gün ve geceler aramızdaki dostluk kardeşlik ve yardımlaşma gibi asil duyguları güçlendiriyor. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır. Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını diler,NEVŞEHİR’li hemşerilerimiz başta olmak üzere ve bütün Türk-İslam alemininde mübarek Mevlit Kandilini tebrik eder, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Mevla`dan niyaz ederim."Dedi

TİFTİK'dan Mevlid Kandili Mesajı 

Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, Mevlid Kandili ile ilgili bir mesaj yayınladı…
 “ Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin ( S.A.V ) Hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutladığımız mübarek Mevlid Kandili’ ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplum hayatımızda önemi büyük olan bu mübarek gece insanoğlu için, Peygamber Efendimizi, onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı  layıkıyla anlamak ve ortaya koyduğu eşsiz ahlakını özümsemek açısından önemli bir fırsattır.

     Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin İslam Alemi ‘ ne  rahmet ve huzur getirmesini en samimi duygularımla temenni ediyor, tüm insanlık için barış ve mutluluğa vesile olmasını diliyorum.”

MHP ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ’IN KANDİL MESAJI

Mübarek mevlid kandilini idrak ediyoruz.

  Bu mübarek geceler; gecenin ayazından seccadenin sıcaklığına sığındığımız kutlu anlardır. 

  Bu mübarek günler; sıradanlığın tükenişinden sıyrılıp bizlere hayat veren Kutlu Nebi’yi yeniden anlama gayret ve çabasıyla donandığımız zamanlardır.

Milletimizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde, yeni bir dirilişe vesile bu mübarek günün tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle sevgi saygılar sunarım.

                                                                                                        Fatih Kadir Yıldız

                                                                                          MHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı