Nevşehir İHH Koordinatörü A. Baki Öncel yaptığı açılamada karar tepki gösterirken “bir ölür bin diriliriz. Allah muhakkak ki nurunu tamamlayacaktır” dedi.

Öncel yaptığı açıklamada; “  Üzüntüyle takip ediyoruz ki, İslam Coğrafyası meşruluğu uzun süre tartışılacak bir kararla yine gündeme oturdu. Yanı başımızda  Mısır’ın seçilmiş devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkûm edilmesi  zalimler adına vicdansızlıktır, insanlık adına bir utançtır. Askeri rejimlerin karşısında suspus olan, demokrasi türküsü söyleyenlerin ne kadar demokrat ( ! ) olduklarını bir kez daha acıyla ve alayla seyrediyoruz. Halkın kendi kendisini idare etmesi diye yutturulmaya çalışılan sözde “cumhuriyet ve özlenen özgürlüklerin uygulandığı  demokrasi buysa eğer… “dedirtecek cinsten uygulamayı  şiddetle kınıyoruz.  Mısır’da halkın  tercihi olan   Mursi’ye ve diğerlerine uygulanan  idam kararı aşağılıktır bayağılıktır, tasvip edilemez bir haldir, Mısır’ı ve alınan kararları kaygıyla takip ediyoruz.” Diye konuştu
Öncel, “İslam Coğrafyası’nda  önemli üç devletten biri olan Mısır, sarsıntıya uğratılarak,  kilit taşı konumuyla ümmet coğrafyası denklemindeki yerinden uzaklaştırılıyor. Kendi halkına ve seçilmiş meşru liderine suni birtakım suçlar isnat edilerek meşruiyeti hiçe sayan askeri rejim ve lideri General Sisi, Mısır’ı bir bilinmez içine sürüklemeye devam ediyor, meşruiyet katlediliyor. Hani hümanisttiniz ey batı rejimleri hümanist ilkelerini çiğneyerek, sessiz kalarak  destek verdiğiniz idam kararları, çağın ayıbı olarak alnınızda kara leke olarak kalacaktır. Siz aslın da meşruiyeti katlediyorsunuz, bir ölür bin diriliriz, idamlar katliamlar unutmayın ki, yeni bir dirilişin, yeniden birliğin temel taşları olacaktır..

      Bu hüküm geçersiz kılınmalıdır.
      Mazlumların darağaçlarına gitmesine seyirci kalınmamalıdır.
      Bir çözüme ulaşılmalıdır.
      Neredesin İslam Birliği Teşkilatı, neredesin Arap Birliği,
      Suud, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri nerdesiniz?
     Bu sessizlik gelecek acıların sessiz çığlığımı..* yoksa, aydınlık yarınları müjdeleyecek fecrin müjdecisi mi?
     Tarih göstermiştir ki, zalimler istemese de ALLAH nurunu tamamlayacaktır.”