İlimiz Nevşehir de günün gelişen olaylarından derlediğimiz haberleri veriyoruz.Önce Özetler: Nevşehir e bağlı Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş Veli anma Etkinlikleri için hazırlıklar olanca hızıyla sürüyor.Ürgüp Devrent vadisinde yol yapım çalışmaları başlıyor.Nevşehir de GÖRBİR Derneğin´den 400 Aileye ve 600 çocuğa Gıda ve Giyecek Yardımı yapıldı.Nevşehir Üniversitesinin 4. geleneksel iftar yemeği 15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yapılacak.Şimdi detaylı haberimiz.

Devrent Vadisinde Yol Yapım Çalışmaları Başlıyor

Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir’de yerli ve yabancı turistlerin önemli geçiş güzergahlarından biri haline gelen Devrent Vadisinde il özel idaresi tarafından çalışma başlatıldı.

Bölgenin en önemli turistik önem taşıyan yollarından biri olan ve son yıllarda sık sık köstebek yuvasına dönen yolları ile ulusal ve yerel medyada yer alan yolun kısa zamanda düzenleneceği bildirildi.

Ürgüp Dervent vadisinde yol çalışmalarını İl Özel idaresi genel sekreteri Abdulkadir Tatar başlattı. Yapılacak olan yolun en kısa sürede bitirileceği belirtildi.

Nevşehir GÖRBİR Derneğin´den Üyelerine Gıda ve Giyecek Yardımı

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği tarafından dernek üyelerine gıda ve giyecek yardımında bulunuldu. GÖRBİR Başkanı Erol Mutlu yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla hayırsever işadamları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 400 aileye gıda paketi ve 600 çocuğa ayakkabı ve giyecek dağıttıklarını açıkladı.

Hacıbektaş Veli Anma Törenleri İçin Çalışmalarda Sona Gelindi

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinlikleri öncesinde ilçede hazırlıklar devam ediyor.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, etkinliklerin gerçekleştirileceği 15-18 Ağustos tarihleri arasında Hacı Bektaş Veli Müzesi'ne vatandaşların ücretsiz olarak girebileceklerini belirterek,

49. Ulusal, 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri 15 Ağustos Çarşamba günü başlayacak dedi.

 Bal ligi temsilcimiz Nevşehirspor GK.Transferler devam ediyor.

Nevşehirspor da son olarak Ispartasporun genç futbolcusu Cihat Yılmaz ı renklerine bağladı.Cihat Yılmaz defansın sol tarafında görev yaptığı beliritliyor.