İHH(İnsani yardım Vakfı) Nevşehir temsilcisi Baki Öncel FİB Haber merkezimize yaptığı açıklamasında “Her ilde Suriyede ki kardeşlerimize yardım ve destek çalışmaları kapsamında her şehrin kendi ürünlerinden Suriyeli vatandaşlarımıza açılan aş evlerinde bunlara sıcak yemek vermek için başlatılan kampanyamız daha da genişletilerek her türlü gıda giyim ilaç ve ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım kampanyasıyla ülkemiz genelinde bir ekmek bir battaniye kapsamıyla toplumun her kesimine yayılan bir çalışma haline gelmiştir.

Nevşehirli hayırsever vatandaşlarımız sık sık telefonlarıyla bizleri arayarak yardım etmek istediklerini ve Nevşehir Gönüllü STK Platformu öncülüğünde ki bu anlamlı kampanyaya destek vermek istediklerini belirtmişlerdir.

Şehrimizdeki STK lar ve Valilik öncülüğünde yürütülen toplantı sonucunda Devlet Millet iş birliğinde bu kampanya sürdürülmüştür.İlimizde faaliyet gösteren STK ların gayretli çalışmaları iş adamlarımızın duyarlılığında yardımlarında cömert davranışları Valiliğimizin ve Belediyemizin bu kampanyaya tam destek vermesi Nevşehir  Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamızın daha önceki başlatılan Somali yardımlarındaki özverili çalışmalarını göstererek Suriye de de aynı duyarlılığı sergilemesi yine Nevşehir Islah OSB deki hayırsever Sanayicilerimizin bu konuda gerekli hassasiyetleri göstermeleri ile bugün itibariyle Nevşehir Genelinden Suriyeli kardeşlerimize yardım paketleri içeren 102. Tırımızı göndermiş bulunuyoruz.Bu konuda her şeyden önce insan olmanın gereğini yerine getiren ve topyekün destek sağlayan  Çiftçimizden iş adamına sanayicimizden ev kadınlarımıza çocuğundan gencine tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve yine seçilmiş ve atanmış tüm devlet adamlarımıza İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Tarihte Nevşehirli hiçbir zaman insani drama seyirci kalmamıştır inanıyoruz ki bundan sonrada seyirci kalmayacaktır. İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi olarak önce bu anlamlı kampanyaya tüm gönlünü ve mesaisini harcayan Nevşehir Gönüllü STK Platformumuza Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza,İl Müftümüze ve bütün duyarlı hayırseverlerimize Basınımızın güzide temsilcilerine ve özellikle Suriye dramını belgeselleştiren Gazeteci Behçet Alkan kardeşimize de sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyorum. Allah herkezden razı olsun Allah Milletimizi Savaş ile imtihan etmesin. Saygılarımızla…

İHH Nevşehir Temsilcisi Baki ÖNCEL