Suriye’deki Esad zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınanlar ile Suriye’nin iç noktalarına yapılan yardımlarda 42. Yardım tır’ı dualarla uğurlandı. Gülbahçe önünde düzenlenen uğurlama törenine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’in yanı sıra Memur-Sen İl Temsilcisi ve Yardım organizasyonunun Koordinatörü Mustafa Özdemir, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, İHH Vakfı Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Semerkand Buhara İlim Kültür Derneği Başkanı Ahmet Feralan, Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Ümit Gümüş, Nevşehir Sağlık Derneği Başkanı Dr. Erkut Aydın da katıldı.

Törende konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Valilik, Belediye, Ticaret Odası ve Borsası ile ilimizde faaliyet gösteren 20 dolayında sivil toplum kuruluşunca oluşturulan organizasyonun başarılı bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Özdemir, “Suriye’de halkına zulüm uygulayan Esad Rejimi her gün suçlarına bir yenisini daha ekliyor. Büyük zorluklara rağmen Suriye’de İslami direniş sürüyor. Bir vücudun azaları gibi Suriyeli halkımıza destek olmaya, onların gördükleri zulümden bir an önce kurtulabilmelerine yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Hiç şüphesiz ki, kardeşlerimizin zulümden kurtulmak yönündeki yükselttikleri bayrağı daha yükseğe taşımak için var gücümüzle bu çalışmalarımızı sürdürmek gerektiğinin farkındayız. Nevşehir’de Suriye halkı ile Türk Halkı el ele kampanyasında bugün itibariyle Nevşehir’den 42. Yardım Tır’ımızı gönderiyoruz. Her gün bir yardım tırı ilimizden yola çıkarıldı. Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve ilimizde faaliyet gösteren 20 derneğimizin oluşturduğu platform çerçevesinde şu ana kadar yapılan tüm yardımların boşa gitmediğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bu yardım organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca yardımları bizlere ulaştıran Nevşehir halkımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bir an önce Suriye’deki zulüm sona erer” açıklamasında bulundu.

Suriye’de yaşanan en acı tablonun Müslümanın müslümana zulüm etmesi olduğunu dile getiren Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, “Benden önceki konuşmacılarda bahsetti. 42 günde 42 yardım tırı gönderildi. Allah herkesten razı olsun. Bu emekleri rabbim zayi etmesin. İnşallah şu ana kadar Nevşehir Valiliğimiz, Belediyemiz diğer katılımcı sivil toplum kuruluşlarımız üzerine düşeni yerine getirdi ve bundan sonra da getirmeye devam edecek. İnşallah rabbim bu Esad’ı bildiği gibi yapsın. Oraya giden arkadaşlarımız bahsediyorlar. Gerçekten Suriye’de büyük bir zulüm var. Bir bisküviyi 4 kişi paylaşarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Biz burada rahat ve huzur içerisindeyiz ancak kan bağımız olan insanlar orada zulüm içerisindeler. İşin en acı tarafı ise Müslümanın müslamana bu zulmü yapması. İnşallah bu zulüm bir an önce biter” dedi.

Törende son olarak konuşan Nevşehir Sağlık Derneği Başkanı Dr. Erkut Aydın ise, Doktor ya da sağlıkçı olmanın dışında her şey den önce insan olduklarını ve Suriye’deki zulmü görmezlikten gelemeyeceklerinin altını çizdi.

İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in yaptığı duanın ardından Nevşehir’de Suriyeli savaş mağdurlarına 42. yardım uğurlandı.
Haber:Ali Çamur