İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü tarafından 21 Kasım 2014 Cumartesi günü Gülbahçe önündeki alana stand kurulacak. 

21 Kasım Cumartesi başlayacak olan yardım toplama kampanyası  7 Aralık 2014 Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Yapılan açıklamada, "yaklaşan kış mevsiminde savaş nedeniyle zor günler yaşayan Türkmenler'e ulaştırılmak üzere battaniye, yorgan, sünger yatak, soba ve kuru gıda yardımları toplanacaktır" denildi.

Geçtiğimiz günlerde ilimize gelerek Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Nevşehirliler'le buluşan Bayır-Bucak Türkmenleri adına konuşan Ahmet Arnavut, "Savaş nedeniyle evlerimiz kullanılamaz hale geldi. İnsanlar çadırlarda da yer bulamayınca açık alanlarda ağaçların altında kışı bekliyor. Bu imtihanda bize yardım eli uzatacak olan Nevşehir halkına şimideden teşekkür ediyorum" diyerek, bölgede yaşanan çetin koşullar hakkında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaşmıştı.

Kişi veya kurumlar Türkmenler'e ulaştırılacak olan "battaniye,yorgan,sünger yatak, çocuk bezi, kuru gıda" gibi yardımlarını Gülbahçe önüne kurulacak olan standtaki İHH Gönüllüleri'ne teslim edebilecekler